2016-02-24 10:51

2016-02-24 10:51

Kylslaget och mycket snö på Brånadsmedsgatan

ÅMÅL: Thomas Stålhandske minns vagt vintern 1966

För 50 år sedan var det rejält med snö och kallt. Det har flera läsare vittnat om.

Thomas Stålhandske från Åmål var tio år den kalla vintern 1966. Han bidrar med några bilder ur familjens album. Så här skriver Thomas i ett mejl till PD:

Skottar snö

”Efter som det varit skriverier om vintern tänkte jag att det kunde vara av intresse för lokaltidningen att ta del av de här två bilderna, som är tagna på Brånasmedsgatan. På den ena bilden skottar min pappa Gunnar snö medan lillebrorsan Mikael ser på.

På den andra är det jag och lillebrorsan som har ett snöhyddeprojekt, taknocken som skymtar är vårt hus. Jag minns inte så fasligt mycket av den kalla vintern men lite minns jag – med stöd av bilderna.

Jag var tio år då och brorsan var tre år. ”

Gör som Thomas Stålhandske – skicka in fler bilder och minnen från vintern 1966.

Thomas Stålhandske från Åmål var tio år den kalla vintern 1966. Han bidrar med några bilder ur familjens album. Så här skriver Thomas i ett mejl till PD:

Skottar snö

”Efter som det varit skriverier om vintern tänkte jag att det kunde vara av intresse för lokaltidningen att ta del av de här två bilderna, som är tagna på Brånasmedsgatan. På den ena bilden skottar min pappa Gunnar snö medan lillebrorsan Mikael ser på.

På den andra är det jag och lillebrorsan som har ett snöhyddeprojekt, taknocken som skymtar är vårt hus. Jag minns inte så fasligt mycket av den kalla vintern men lite minns jag – med stöd av bilderna.

Jag var tio år då och brorsan var tre år. ”

Gör som Thomas Stålhandske – skicka in fler bilder och minnen från vintern 1966.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.