2015-02-11 14:44

2015-02-11 14:44

Hur har du firat?

ÅMÅL

Mats Sjöberg (45 år) från Åmål som blev tredje bäst säljande mäklare inom Svensk Fastighetsförmedling 2014.

– Nu jobbar jag på som vanligt, men vi hade en prisutdelning i Stockholm i slutet av januari. Vi brukar alltid ha en tillställning med kickoff och prisutdelning i början av året. De senaste gångerna har det varit lite extra roligt, eftersom festerna har hållits i Blå hallen, en lokal som man annars bara ser på tv. Efter en trerätters middag blev det partaj till långt in på natten i Gyllene salen. Det var en mäktig upplevelse.

Du sålde totalt 83 villor och fritidshus i fjol. Varför gick det så bra?

– Det ligger ett långt och enträget arbete bakom siffrorna. Jag har varit mäklare i snart 23 år. Sedan har jag också väldigt bra kollegor i form av Camilla Davidsson Olsson, Roger Kihlander och Malin Gustafsson, som började hos mig vid halvårsskiftet i fjol.

Vad består priset av?

– Vi får ingen ekonomisk ersättning, men alla som kommer bland de tio bästa får en medalj. Inom Svensk Fastighetsförmedling finns det totalt 700 – 800 mäklare.

Hur många objekt brukar du sälja?

– Det brukar ligga på ungefär samma nivå. 2009 vann jag säljtävlingen och 2013 kom jag fyra. Förhoppningen inför 2014 var att komma tillbaka till topp tre. Det innebar att jag hade mycket att göra, givetvis, men det var också en stimulerande och rolig utmaning.

Varför hamnade du i mäklarbranschen?

– Jag har alltid haft ett intresse för att göra affärer och att träffa mycket människor. Det är roligt att hjälpa köpare och säljare att försöka komma fram till den bästa lösningen. För många är ett husköp den största affären man gör i sitt liv.

Vad är målsättningen inför nästa år?

– Målet är att vara topp tre i min klass. Då skulle jag vara nöjd. Sedan är det alltid roligt att komma så högt upp som möjligt. Många mäklare är tävlingsinriktade och tävlingar sporrar oss till att göra ännu bättre ifrån oss.

Årets bäste respektive näst bäste mäklare i klassen villor och fritidshus blev Rikard Fahlman och Per Lundgren, som sålde 95 respektive 93 objekt. Båda bor och verkar i Piteå.

– Nu jobbar jag på som vanligt, men vi hade en prisutdelning i Stockholm i slutet av januari. Vi brukar alltid ha en tillställning med kickoff och prisutdelning i början av året. De senaste gångerna har det varit lite extra roligt, eftersom festerna har hållits i Blå hallen, en lokal som man annars bara ser på tv. Efter en trerätters middag blev det partaj till långt in på natten i Gyllene salen. Det var en mäktig upplevelse.

Du sålde totalt 83 villor och fritidshus i fjol. Varför gick det så bra?

– Det ligger ett långt och enträget arbete bakom siffrorna. Jag har varit mäklare i snart 23 år. Sedan har jag också väldigt bra kollegor i form av Camilla Davidsson Olsson, Roger Kihlander och Malin Gustafsson, som började hos mig vid halvårsskiftet i fjol.

Vad består priset av?

– Vi får ingen ekonomisk ersättning, men alla som kommer bland de tio bästa får en medalj. Inom Svensk Fastighetsförmedling finns det totalt 700 – 800 mäklare.

Hur många objekt brukar du sälja?

– Det brukar ligga på ungefär samma nivå. 2009 vann jag säljtävlingen och 2013 kom jag fyra. Förhoppningen inför 2014 var att komma tillbaka till topp tre. Det innebar att jag hade mycket att göra, givetvis, men det var också en stimulerande och rolig utmaning.

Varför hamnade du i mäklarbranschen?

– Jag har alltid haft ett intresse för att göra affärer och att träffa mycket människor. Det är roligt att hjälpa köpare och säljare att försöka komma fram till den bästa lösningen. För många är ett husköp den största affären man gör i sitt liv.

Vad är målsättningen inför nästa år?

– Målet är att vara topp tre i min klass. Då skulle jag vara nöjd. Sedan är det alltid roligt att komma så högt upp som möjligt. Många mäklare är tävlingsinriktade och tävlingar sporrar oss till att göra ännu bättre ifrån oss.

Årets bäste respektive näst bäste mäklare i klassen villor och fritidshus blev Rikard Fahlman och Per Lundgren, som sålde 95 respektive 93 objekt. Båda bor och verkar i Piteå.