2018-02-08 14:49

2018-02-08 14:49

Mellerudskvinna först med att åtalas för mobilkörning

BROTT: Åklagaren osäker om straffvärdet

En Mellerudskvinna blir den första i vårt område som åtalats för att ta talat i mobiltelefon under bilfärd. Företeelsen är så färsk att åklagaren inte vet vilken bötesbelopp hon ska föreslå.

Det var onsdags som kvinnan kom körande med bil på Linnégatan i Mellerud när hon hade en mobiltelefon i handen. En polispatrull upptäckte detta och stannade henne.

Kvinnan har erkänt brott.

Åtalen mot Mellerudskvinnan kan vara det allra första i landet. Åklagare yrkar på böter som straff men konstaterar också i sin stämningsansökan att det för närvarande saknas vägledande avgöranden och riktlinjer avseende antalet penningböter.

Åklagaren skriver därför att hon ser fram emot därför domstolens prövning i påföljdsfrågan.

Det var onsdags som kvinnan kom körande med bil på Linnégatan i Mellerud när hon hade en mobiltelefon i handen. En polispatrull upptäckte detta och stannade henne.

Kvinnan har erkänt brott.

Åtalen mot Mellerudskvinnan kan vara det allra första i landet. Åklagare yrkar på böter som straff men konstaterar också i sin stämningsansökan att det för närvarande saknas vägledande avgöranden och riktlinjer avseende antalet penningböter.

Åklagaren skriver därför att hon ser fram emot därför domstolens prövning i påföljdsfrågan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.