2016-10-03 11:42

2016-10-03 11:43

Ingen e-koli i dricksvattnet

MELLERUD

Det kommunala dricksvattnet i Melleruds tätort, inklusive Vita Sannar och Sunnanå, Åsebro, Erikstad samt Grinstad behöver inte längre kokas.

Vattnet har varit drickbart hela tiden, meddelar melleruds kommun.

I fredags fick kommunen ett svar från laboratoriet som testat dricksvattntet. Enligt analyssvaret kunde dricksvattnet innehålla e-kolibakterier. Med anledning av svaret följde kommunen och kontrollmyndigheten riktlinjen som säger att den ska gå ut med en kokningsrekommendation.

Extra prover har nu tagits på vattnet – under fredagen och lördagen – och de visar att det inte finns några e-kolibakterier i dricksvattnet i Mellerud.

Vad som sannolikt har skett är att kommunen fått ett felaktigt analyssvar som sa att vattnet innehöll e-kolibakterier. Melleruds kommun kommer därför att inleda utredning för att ta reda på vad som skett.

Vattnet har varit drickbart hela tiden, meddelar melleruds kommun.

I fredags fick kommunen ett svar från laboratoriet som testat dricksvattntet. Enligt analyssvaret kunde dricksvattnet innehålla e-kolibakterier. Med anledning av svaret följde kommunen och kontrollmyndigheten riktlinjen som säger att den ska gå ut med en kokningsrekommendation.

Extra prover har nu tagits på vattnet – under fredagen och lördagen – och de visar att det inte finns några e-kolibakterier i dricksvattnet i Mellerud.

Vad som sannolikt har skett är att kommunen fått ett felaktigt analyssvar som sa att vattnet innehöll e-kolibakterier. Melleruds kommun kommer därför att inleda utredning för att ta reda på vad som skett.