2016-07-18 08:46

2016-07-18 08:46

Dubbelt upp med Weeping Willows

MELLERUD: Kulturbruket laddar inför hösten

Kulturbruket i Mellerud toppar sitt höstprogram med två spelningar av popbandet Weeping Willows. I övrigt är det glest mellan de givna dragplåstren.

Redan förra hösten kunde sångaren Magnus Carlsson blicka ut över en fullsatt salong på Kulturbruket. I oktober kommer han förmodligen att kunna göra samma sak två gånger under samma dag, då han återvänder till Mellerud med sitt ordinarie band Weeping Willows den 1 oktober. Kvällskonserten är sedan länge slutsåld, men det finns fortfarande lediga biljetter till den extrainsatta eftermiddagsspelningen.

Nysläppt album

Stockholmsbandet Weeping Willows, som är starkt influerat av musik från 1950- och 1960-talen, slog igenom för snart 20 år sedan med den smäktande singeln ”Broken promise land”. Sedan dess har gruppen både hunnit legat på is och testat sina vingar inom electrogenren. Det senaste albumet heter ”Tomorrow became the day” och släpptes i våras.

Höstsäsongen på Kulturbruket är överlag starkt musikdominerad. Säsongen inleds den 4 september med en pianoafton av Säfflebekantingen Nils Lundström och avslutas med några traditionella julkonserter av bland andra Bengtsforskören Song of Joy den18 december. Däremellan bjuds det på en stor variation av musikgenrer, men inte speciellt många namnkunniga artister. Ett av få undantag är Mats Rådberg och Rankarna, som delar scen med Monica Robertson och Robertson Band 2 oktober. Båda grupperna har varit med länge.

Firar 50–årsjubileum

Mats Rådberg och Rankarna firar för närvarande 50 år som band och har alltid varit countrymusiken trogen. Naturligtvis kommer de att bjuda Mellerudpubliken på sina största hit: ”Peta in en pinne i brasan”.

Monica Robertson kommer både att framföra sånger av hennes bortgångne make, Alf Robertson, och låtar från sin nysläppta skiva.

Den enda teaterföreställningen som än så länge har blivit bokad på Kulturbruket är barnföreställningen ”Syrsan och Myran” 20 november. Eventuellt kommer det läggas till fler föreställningar vad det lider, på någon av de vita fläckarna som återstår i höstprogrammet.

Redan förra hösten kunde sångaren Magnus Carlsson blicka ut över en fullsatt salong på Kulturbruket. I oktober kommer han förmodligen att kunna göra samma sak två gånger under samma dag, då han återvänder till Mellerud med sitt ordinarie band Weeping Willows den 1 oktober. Kvällskonserten är sedan länge slutsåld, men det finns fortfarande lediga biljetter till den extrainsatta eftermiddagsspelningen.

Nysläppt album

Stockholmsbandet Weeping Willows, som är starkt influerat av musik från 1950- och 1960-talen, slog igenom för snart 20 år sedan med den smäktande singeln ”Broken promise land”. Sedan dess har gruppen både hunnit legat på is och testat sina vingar inom electrogenren. Det senaste albumet heter ”Tomorrow became the day” och släpptes i våras.

Höstsäsongen på Kulturbruket är överlag starkt musikdominerad. Säsongen inleds den 4 september med en pianoafton av Säfflebekantingen Nils Lundström och avslutas med några traditionella julkonserter av bland andra Bengtsforskören Song of Joy den18 december. Däremellan bjuds det på en stor variation av musikgenrer, men inte speciellt många namnkunniga artister. Ett av få undantag är Mats Rådberg och Rankarna, som delar scen med Monica Robertson och Robertson Band 2 oktober. Båda grupperna har varit med länge.

Firar 50–årsjubileum

Mats Rådberg och Rankarna firar för närvarande 50 år som band och har alltid varit countrymusiken trogen. Naturligtvis kommer de att bjuda Mellerudpubliken på sina största hit: ”Peta in en pinne i brasan”.

Monica Robertson kommer både att framföra sånger av hennes bortgångne make, Alf Robertson, och låtar från sin nysläppta skiva.

Den enda teaterföreställningen som än så länge har blivit bokad på Kulturbruket är barnföreställningen ”Syrsan och Myran” 20 november. Eventuellt kommer det läggas till fler föreställningar vad det lider, på någon av de vita fläckarna som återstår i höstprogrammet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.