2016-05-11 11:36

2016-05-11 11:36

Välbesök på vårcruising

MELLERUD: Bilfeber i gassande solsken

Motorintresserade från hela Dalsland samlades på lördagen i Mellerud för att delta i den traditionella vårcruisingen. Festligheterna inleddes med bilutställning, musik och dans i solskenet.

Vädret kunde inte ha varit bättre när veteranbilar från både när och fjärran tog över Melleruds gator och torg för en kväll. I karavanen skymtade framför allt välbevarade amerikanare, men också några intressanta hemmabyggen. Till den senare kategorin hörde bland annat en orange Volvo från Järbo med vedsäckar på taket och gengasaggregat i bagaget.

De flesta cruisingdeltarna anlände redan på förmiddagen, då det anordnades utställning och marknad utanför motorgården vid Österråda. På sommarheta gräsmattor kunde besökarna mingla runt och prata med bilägarna, som gärna berättade lite om sina hjulförsedda ögonstenar.

Marknad och musik

Vid marknadsstånden sålde bland andra Ralf Hansson från Uddevalla böcker och dvd-filmer om gamla bilar, medan dansgruppen Bugg & Jive från Brålanda hade uppvisning på motorgårdens veranda. Efter dansen äntrade Valleyland Rockers scenen och levererade några högoktaniga hitlåtar från förr.

Dagens höjdpunkt, cruisingen, ägde som vanligt rum inne i Melleruds centrum, utmed en slinga som följde delar av Landsvägsgatan, Dalslandsgatan, Bergsgatan och Viaduktgatan. Många följde bilarkaravanen från olika restaurangers uteserveringar och när mörkret började falla bjöds det på konsert med 1950-tals bandet The Hub Caps vid Köpmantorget.

Vädret kunde inte ha varit bättre när veteranbilar från både när och fjärran tog över Melleruds gator och torg för en kväll. I karavanen skymtade framför allt välbevarade amerikanare, men också några intressanta hemmabyggen. Till den senare kategorin hörde bland annat en orange Volvo från Järbo med vedsäckar på taket och gengasaggregat i bagaget.

De flesta cruisingdeltarna anlände redan på förmiddagen, då det anordnades utställning och marknad utanför motorgården vid Österråda. På sommarheta gräsmattor kunde besökarna mingla runt och prata med bilägarna, som gärna berättade lite om sina hjulförsedda ögonstenar.

Marknad och musik

Vid marknadsstånden sålde bland andra Ralf Hansson från Uddevalla böcker och dvd-filmer om gamla bilar, medan dansgruppen Bugg & Jive från Brålanda hade uppvisning på motorgårdens veranda. Efter dansen äntrade Valleyland Rockers scenen och levererade några högoktaniga hitlåtar från förr.

Dagens höjdpunkt, cruisingen, ägde som vanligt rum inne i Melleruds centrum, utmed en slinga som följde delar av Landsvägsgatan, Dalslandsgatan, Bergsgatan och Viaduktgatan. Många följde bilarkaravanen från olika restaurangers uteserveringar och när mörkret började falla bjöds det på konsert med 1950-tals bandet The Hub Caps vid Köpmantorget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.