2016-05-11 09:04

2016-05-11 09:04

Amerikanska foton och massor av djur

UPPERUD: Nya utställningar i Dalslands konstmuseum

På lördag är det vernissage för tre nya utställningar i Dalslands konstmuseum. Lokalerna fylls med blomsterprakt, bildverk från Florida och en samlingsutställning med djurtema.

Hemma i USA är Floridabon Maggie Taylor en välrenommerad fotograf som bildat egen skola och inspirerat många andra konstnärer. Nu visas ett axplock av hennes bilder för första gången i Sverige, på konstmuseet i Upperud. Utställningen består av ett 20-tal fotografier, varav vissa har tagit över en månad att färdigställa. Motiven är ofta sagoinspirerade, som hämtade ur någon påkostad nyutgåva av ”Alice i underlandet”.

Kungälvsskulptören Yvonne T Larsson gör också debut på Dalslands konstmuseum. Till denna utställning har hon arbetat med pressat papper och på så vis skapat ett antal blomsterliknande verk. Tanken med de fjäderlätta och lekfulla skulpturerna är att de ska testa besökarens invanda blick.

I den nedre utställningshallen visas en samlingsutställning med djuren i fokus. Verken är skapade i allt från papier-maché och textilfibrer till lera och betong. Bakom utställningen står Anne Carlquist, Maria Cotellessa, Eva Dahlin, Britt-Marie Jern, Mia Olsson och Ulrika Roslund Svensson.

Hemma i USA är Floridabon Maggie Taylor en välrenommerad fotograf som bildat egen skola och inspirerat många andra konstnärer. Nu visas ett axplock av hennes bilder för första gången i Sverige, på konstmuseet i Upperud. Utställningen består av ett 20-tal fotografier, varav vissa har tagit över en månad att färdigställa. Motiven är ofta sagoinspirerade, som hämtade ur någon påkostad nyutgåva av ”Alice i underlandet”.

Kungälvsskulptören Yvonne T Larsson gör också debut på Dalslands konstmuseum. Till denna utställning har hon arbetat med pressat papper och på så vis skapat ett antal blomsterliknande verk. Tanken med de fjäderlätta och lekfulla skulpturerna är att de ska testa besökarens invanda blick.

I den nedre utställningshallen visas en samlingsutställning med djuren i fokus. Verken är skapade i allt från papier-maché och textilfibrer till lera och betong. Bakom utställningen står Anne Carlquist, Maria Cotellessa, Eva Dahlin, Britt-Marie Jern, Mia Olsson och Ulrika Roslund Svensson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.