2016-04-29 09:10

2016-04-29 10:13

Fortkörare bestred böter

DALS ROSTOCK

En 34-årig man från Dals Rostock vägrade tro att han kört för fort, överklagade boten i tingsrätten och vann målet.

Mannen medger visserligen att han tillfälligt överskridit maxhastigheten, men säger att detta bara berodde på att han just hade kört om två bilar i rad när polis stoppade honom.

Polisen å sin sida säger sig ha varit tvungen att köra i 130 kilometer i timmen på en 80-väg för att hinna i kapp fartsyndaren. Problemet är bara att polisens berättelse utspelade sig den 26 februari, medan 34-åringen blev bötfälld den 2 mars. Med anledning av detta väljer tingsrätten att fria 34-åringen.

Mannen medger visserligen att han tillfälligt överskridit maxhastigheten, men säger att detta bara berodde på att han just hade kört om två bilar i rad när polis stoppade honom.

Polisen å sin sida säger sig ha varit tvungen att köra i 130 kilometer i timmen på en 80-väg för att hinna i kapp fartsyndaren. Problemet är bara att polisens berättelse utspelade sig den 26 februari, medan 34-åringen blev bötfälld den 2 mars. Med anledning av detta väljer tingsrätten att fria 34-åringen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.