2016-02-05 14:16

2016-02-05 14:16

Rånförsök på tåg slutade i slagsmål

MELLERUD

Två män i 25–35-årsåldern är misstänkta för rån och olaga hot på tåget mellan Mellerud och Öxnered i onsdags.

Männen, som vid tidpunkten var kraftigt drogpåverkade, klev på i Åmål och skulle gå av i Mellerud. Vid avstigningen passerade männen en kvinna, som flyttade sig åt sidan, så att männen skulle komma fram till dörren. Men innan männen klev ut på perrongen greppade den ene tag i kvinnans mobiltelefon och sade ”den tar jag”. Kvinnan vägrade dock att släppa taget, varpå den andre mannen ryckte loss en brandsläckare i vagnen och sprutade skum i hennes ansikte. Då släppte kvinnan greppet om mobilen, men samtidigt började tåget att rulla, vilket innebar att rånarna blev kvar på tåget. En rådig man, som hade sett vad som skett, hoppade på den ene rånaren, men eftersom andra misstolkade aktionen kom det snart också personer till rånarnas försvar.

– Det utbröt ett mindre slagsmål, säger poliskommissarie Monica Lindberg.

Strax söder om Frändefors stoppades tåget på grund av möte med annat tåg. Då passade rånarna på att nödöppna en dörr och rusa till skogs.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med folk som eventuellt har filmat händelserna på tåget, säger Monica Lindberg.

Männen, som vid tidpunkten var kraftigt drogpåverkade, klev på i Åmål och skulle gå av i Mellerud. Vid avstigningen passerade männen en kvinna, som flyttade sig åt sidan, så att männen skulle komma fram till dörren. Men innan männen klev ut på perrongen greppade den ene tag i kvinnans mobiltelefon och sade ”den tar jag”. Kvinnan vägrade dock att släppa taget, varpå den andre mannen ryckte loss en brandsläckare i vagnen och sprutade skum i hennes ansikte. Då släppte kvinnan greppet om mobilen, men samtidigt började tåget att rulla, vilket innebar att rånarna blev kvar på tåget. En rådig man, som hade sett vad som skett, hoppade på den ene rånaren, men eftersom andra misstolkade aktionen kom det snart också personer till rånarnas försvar.

– Det utbröt ett mindre slagsmål, säger poliskommissarie Monica Lindberg.

Strax söder om Frändefors stoppades tåget på grund av möte med annat tåg. Då passade rånarna på att nödöppna en dörr och rusa till skogs.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med folk som eventuellt har filmat händelserna på tåget, säger Monica Lindberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.