2016-01-14 15:47

2016-01-14 15:55

Ukulelen har fått fäste i Mellerud

MELLERUD: Festivaldag den 6 februari

Ukulelemannen Thomas Allander gästar Mellerud för den stora ukuleledagen den 6 februari. Utöver det händer en hel del.

Av någon anledning har stränginstrumentet ukulele fått rejält fäste i den lilla köpingen Mellerud i Dalsland. Den här gången blir det tionde året i rad som Kulturbruket på Dal arrangerar sin ukuleledag. Därmed är evenemanget ett av Sveriges största ukulelearrangemang.

Lars Nilsson, pr-man på Melleruds kommun och själv musiker, är en av eldsjälarna bakom ukuleledagen. Han låter meddela att Thomas Allander, en av landets främsta ukulelespelare, gästar Mellerud den 6 februari. Allander kommer att avsluta dagen med sin ukuleleshow.

Utöver det blir det workshops i både ukulele och instrumentet tin whistle. Det blir allspel, där alla som har med sig en ukulele, får delta. Det blir också framträdanden, buskspel och öppen scen och naturligtvis finns instrumentförsäljare på plats i mässdelen.

Som vanligt är entrén lägre för den som tar med sig sin ukulele än den som kommer utan.

Av någon anledning har stränginstrumentet ukulele fått rejält fäste i den lilla köpingen Mellerud i Dalsland. Den här gången blir det tionde året i rad som Kulturbruket på Dal arrangerar sin ukuleledag. Därmed är evenemanget ett av Sveriges största ukulelearrangemang.

Lars Nilsson, pr-man på Melleruds kommun och själv musiker, är en av eldsjälarna bakom ukuleledagen. Han låter meddela att Thomas Allander, en av landets främsta ukulelespelare, gästar Mellerud den 6 februari. Allander kommer att avsluta dagen med sin ukuleleshow.

Utöver det blir det workshops i både ukulele och instrumentet tin whistle. Det blir allspel, där alla som har med sig en ukulele, får delta. Det blir också framträdanden, buskspel och öppen scen och naturligtvis finns instrumentförsäljare på plats i mässdelen.

Som vanligt är entrén lägre för den som tar med sig sin ukulele än den som kommer utan.