2015-12-01 11:00

2015-12-01 11:00

30 knallar på julmarknad i Håverud

HÅVERUD: Mycket folk på Dalsland Center

Med högklassigt hantverk, godsaker och ett brett underhållningsprogram lockade årets julmarknad på Dalsland Center i Håverud både lokala och långväga besökare. Även självaste tomtefar tittade förbi.

Till skillnad från många andra dalsländska julmarknader sträckte sig marknaden i Håverud över två dagar. God tid kunde också behövas, med tanke på allt som fanns att se för dem som besökte Dalsland Center under den gångna helgen.

Svårt att få med sig allt

Förutom ett 30-tal knallar med utställningsbord fullspäckade av allt från mat och julpynt till smycken och hudvårdsprodukter hade arrangörerna sammanställt ett gediget underhållningsprogram.

Först upp på scenen var Dalslands Spelmansförbund, som följdes av allehanda musikaliska konstellationer. Mest stämning spred kanske Skålleruds församlingskör när de framförde julsånger tillsammans med sin barnkör på söndagseftermiddagen. Både före och efter konserten tittade tomten förbi.

Julpynt av skräp

Marknadsbesökarna hade också möjlighet att utöva kultur på egen hand. Båda dagarna kunde den som ville lära sig att slå in vackra paket under ledning av konstnären Susanne Schubert Lindström. Det hölls även kurser som gick ut på att tillverka traditionella dörrkransar och juldekorationer av återvunnet material.

Till skillnad från många andra dalsländska julmarknader sträckte sig marknaden i Håverud över två dagar. God tid kunde också behövas, med tanke på allt som fanns att se för dem som besökte Dalsland Center under den gångna helgen.

Svårt att få med sig allt

Förutom ett 30-tal knallar med utställningsbord fullspäckade av allt från mat och julpynt till smycken och hudvårdsprodukter hade arrangörerna sammanställt ett gediget underhållningsprogram.

Först upp på scenen var Dalslands Spelmansförbund, som följdes av allehanda musikaliska konstellationer. Mest stämning spred kanske Skålleruds församlingskör när de framförde julsånger tillsammans med sin barnkör på söndagseftermiddagen. Både före och efter konserten tittade tomten förbi.

Julpynt av skräp

Marknadsbesökarna hade också möjlighet att utöva kultur på egen hand. Båda dagarna kunde den som ville lära sig att slå in vackra paket under ledning av konstnären Susanne Schubert Lindström. Det hölls även kurser som gick ut på att tillverka traditionella dörrkransar och juldekorationer av återvunnet material.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.