2015-11-04 11:18

2015-11-04 11:18

Vänerfrågor diskuteras på Kulturbruket

MELLERUD

På torsdagen arrangeras Vänerdagen på Kulturbruket på Dal i Mellerud. Dagen arrangeras av Vänerns vattenvårdsförbund tillsammans med Laxfond Vänern.

Årets vänerdag kommer att ta upp arbetet med att utveckla och följa upp vattenvårdsplanen för Vänern. Efter lunch kommer de nya reglerna kring dammsäkerhet att presenteras och hur det påverkar Vänern. Vi kommer också få en föredragning om orsaker och konsekvenser av brunare vatten.

Dagen kommer också innehålla det senaste från Laxfond Vänern och framtida åtgärder för att stärka lax och öring i Gullspångsälven.

Årets vänerdag kommer att ta upp arbetet med att utveckla och följa upp vattenvårdsplanen för Vänern. Efter lunch kommer de nya reglerna kring dammsäkerhet att presenteras och hur det påverkar Vänern. Vi kommer också få en föredragning om orsaker och konsekvenser av brunare vatten.

Dagen kommer också innehålla det senaste från Laxfond Vänern och framtida åtgärder för att stärka lax och öring i Gullspångsälven.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.