2015-10-21 09:29

2015-10-21 09:29

"Det är kul att se oss"

MELLERUD: Åmålsbandet Hot Wheels & Burnin' Brakes värmer upp för JLT på Café Gruzzolo

Lördagens gig med John Lindberg Trio är höstens rockabillyhöjdare på Café Gruzzolo i Mellerud. För uppvärmningen svarar Hot Wheels & Burnin' Brakes från Åmål.
– Det blir den största spelningen som jag har varit med om, säger sångerskan Thereze Knutsson.

Med sex studioalbum och drösvis av fina recensioner i bagaget är John Lindberg Trio ett av landets största rockabillyband. Framgångsformeln har varit att bejaka rocken och blanda in lite country. På samma sätt arbetar Hot Wheels & Burnin' Brakes, även om deras musik inte har nått lika många.

– Vi är ett glatt gäng som har roligt tillsammans, säger sångerskan Thereze Knutsson. Folk brukar säga att det är kul att se oss spela. Jag hoppas att vi kan förmedla den känslan i Mellerud.

Hot Wheels & Burnin' Brakes bildades av gitarristen Kjell-Åke Höög och trumslagaren Christer Karlsson i början av 00-talet. Thereze Knutsson anslöt för tre år sedan och därefter har uppställningen successivt utökats med ståbasisten Daniel Johansson, sångaren Roger Magnusson och kompgitarristen Fredrik Odhner.

Först och störst

Lördagens gig blir både det första som Åmålsbandet gör med sin nuvarande sättning och den största för Thereze Knutsson personligen.

– I somras var vi med på Dalslandscruisingen, som avslutades på Åsebro festplats. Flera band spelade under kvällen, men inget var lika stort som JLT. Det känns lite nervöst att få dela scen med dem, säger sångerskan.

Med sex studioalbum och drösvis av fina recensioner i bagaget är John Lindberg Trio ett av landets största rockabillyband. Framgångsformeln har varit att bejaka rocken och blanda in lite country. På samma sätt arbetar Hot Wheels & Burnin' Brakes, även om deras musik inte har nått lika många.

– Vi är ett glatt gäng som har roligt tillsammans, säger sångerskan Thereze Knutsson. Folk brukar säga att det är kul att se oss spela. Jag hoppas att vi kan förmedla den känslan i Mellerud.

Hot Wheels & Burnin' Brakes bildades av gitarristen Kjell-Åke Höög och trumslagaren Christer Karlsson i början av 00-talet. Thereze Knutsson anslöt för tre år sedan och därefter har uppställningen successivt utökats med ståbasisten Daniel Johansson, sångaren Roger Magnusson och kompgitarristen Fredrik Odhner.

Först och störst

Lördagens gig blir både det första som Åmålsbandet gör med sin nuvarande sättning och den största för Thereze Knutsson personligen.

– I somras var vi med på Dalslandscruisingen, som avslutades på Åsebro festplats. Flera band spelade under kvällen, men inget var lika stort som JLT. Det känns lite nervöst att få dela scen med dem, säger sångerskan.