2018-08-13 09:32

2018-08-13 09:32

Slutkört i Vingens hamn

ÅNIMSKOG: Lågt vattenstånd

Passagerarbåten Rotösund, med Vingens hamn som hemmahamn, ger upp för säsongen

Vänerns låga vattenstånd gör att passagerarbåten Rotösund nu slutar sina turer för året.

– Själva leden ner till Limskär är inget problem, säger skepparen Sune Tholin. Där är det garanterat 1,8 meter djupt. Det är i viken in till vår brygga här i Vingens hamn som vattnet inte längre räcker till.

– Men det har varit en fin sommar med soliga turer, lugnt väder och god beläggning, säger Tholin.

Vänerns låga vattenstånd gör att passagerarbåten Rotösund nu slutar sina turer för året.

– Själva leden ner till Limskär är inget problem, säger skepparen Sune Tholin. Där är det garanterat 1,8 meter djupt. Det är i viken in till vår brygga här i Vingens hamn som vattnet inte längre räcker till.

– Men det har varit en fin sommar med soliga turer, lugnt väder och god beläggning, säger Tholin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.