2018-05-16 19:59

2018-05-17 08:28

Kajakfiske-VM står i startgropen

ÅMÅL: Alla deltagare är på plats

Efter två dagar med provturer drar kajkfiske-VM i gång utanför Åmåls Vänerkust på fredagen.

Med tanke på att vissa av deltagarna aldrig tidigare har fiskat i sötvatten, så är det inte konstigt att förberedelserna upptar nästan lika lång tid som själva tävlandet.

Första tävlingsdagen äger rum på fredagen och sedan fortsätter fiskandet över lördagen och söndagen. Startiderna varierar lite och meddelas först någon timme innan kajakerna ger sig iväg från Åmål. Arrangörerna har gjort Harrys och udden bakom restaurangen till sin bas.

Hobie fishing world championships, som tävlingen officiellt heter, mönstrar 48 fiskare från 20 länder och fem kontinenter.

Med tanke på att vissa av deltagarna aldrig tidigare har fiskat i sötvatten, så är det inte konstigt att förberedelserna upptar nästan lika lång tid som själva tävlandet.

Första tävlingsdagen äger rum på fredagen och sedan fortsätter fiskandet över lördagen och söndagen. Startiderna varierar lite och meddelas först någon timme innan kajakerna ger sig iväg från Åmål. Arrangörerna har gjort Harrys och udden bakom restaurangen till sin bas.

Hobie fishing world championships, som tävlingen officiellt heter, mönstrar 48 fiskare från 20 länder och fem kontinenter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.