2018-02-13 13:22

2018-02-13 13:22

Våg av villainbrott längs E45

ÅMÅL/MELLERUD: Smycken och guld ofta bytet

Två nya villainbrott rapporteras från Åmål i helgen. Även i Mellerud finns två anmälningar om inbrott från den senaste tiden.

– Vi upplever en liten våg just nu. Antalet inbrott har klumpat ihop sig. Men vi vet inte riktigt vad som ligger bakom, säger Magnus Wallin, utredningschef på Dalslandspolisen.

På lördagskvällen upptäcktes ett inbrott på Elisebergsgatan i Åmål. Tjuvarna hade tagit sig in på baksidan av huset genom att bryta upp en altandörr. Inne i huset kom tjuvarna över smycken och surfplattor.

Forcerade dörr

Under måndagen upptäcktes nästa inbrott, eller inbrottsförsök. Någon eller några verkar har forcerat en dörr till ett hus på Härds väg i Åmål. Där pågick under tisdagen en teknisk undersökning av platsen och det är oklart om något stulits och i så fall vad.

Fyra inbrott i Åmål

De senaste två helgerna har alltså minst fyra villainbrott inträffat i Åmål, samtliga i de västra delarna av stan, behändigt nära E45. Om det är samma gäng på genomfart eller flera olika gäng, är förstår svårt att säga.

– Utredning pågår men ännu har vi inga misstänkta för brotten.

Två i Mellerud

De senaste dagarna har också två inbrott inträffat i Mellerud, på Oxgatan i centrala köpingen och i Skållerud.

Smycken och guld har ofta varit tjuvarnas byten vid de här tillfällena.

De liknar de så kallade höstinbrotten, fast det nu snart är vår.

– Vi upplever en liten våg just nu. Antalet inbrott har klumpat ihop sig. Men vi vet inte riktigt vad som ligger bakom, säger Magnus Wallin, utredningschef på Dalslandspolisen.

På lördagskvällen upptäcktes ett inbrott på Elisebergsgatan i Åmål. Tjuvarna hade tagit sig in på baksidan av huset genom att bryta upp en altandörr. Inne i huset kom tjuvarna över smycken och surfplattor.

Forcerade dörr

Under måndagen upptäcktes nästa inbrott, eller inbrottsförsök. Någon eller några verkar har forcerat en dörr till ett hus på Härds väg i Åmål. Där pågick under tisdagen en teknisk undersökning av platsen och det är oklart om något stulits och i så fall vad.

Fyra inbrott i Åmål

De senaste två helgerna har alltså minst fyra villainbrott inträffat i Åmål, samtliga i de västra delarna av stan, behändigt nära E45. Om det är samma gäng på genomfart eller flera olika gäng, är förstår svårt att säga.

– Utredning pågår men ännu har vi inga misstänkta för brotten.

Två i Mellerud

De senaste dagarna har också två inbrott inträffat i Mellerud, på Oxgatan i centrala köpingen och i Skållerud.

Smycken och guld har ofta varit tjuvarnas byten vid de här tillfällena.

De liknar de så kallade höstinbrotten, fast det nu snart är vår.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.