2018-01-09 16:55

2018-01-09 16:55

Fyra körer sjunger ut julen tillsammans i Edsleskog

EDSLESKOG: 50-tal sångare medverkar i kyrkan

Fyra körer sjunger gemensamt ut julen i Edsleskogs kyrka på söndag den 14 januari. Det blir jul- och adventsmusik med ett 50-tal sångare.
– Det blir sista gången för den här julen, säger kantor Johanna Friberg.

Åmåls församlings körer, alla utom barnkörerna, är med när Edsleskogs kyrka på söndag fylls med jul- och adventssånger. De fyra körerna Ungdomskören, Worship Gospel, Mokören och Ånimmekören har tillsammans 70–80 medlemmar, men det blir troligtvis ett 50-tal sångare som medverkar.

– Det är tjugondag Knut på lördag, så det känns som sista chansen att få sjunga de här låtarna, innan vi stoppar undan dem till nästa jul, säger kantor Johanna Friberg.

Rodhe Andersson införde en gång traditionen att sjunga ut julen i Edsleskog när hon var kantor i Edsleskog-Fröskog. Körerna tycker det är trevligt och det har fortsatt i ganska många år nu.

De fyra körerna kommer att sjunga några sånger var och en för sig och några gemensamt alla på en gång.

Med Ljungblahd

Körerna är en livaktig del av Åmåls församling. Worship Gospel laddar bland annat för en stor konsert med sångaren Samuel Ljungblahd som en del av Åmåls 375-årsjubileum. Totalt sysselsätter körerna ett hundratal sångare i olika åldrar i församlingen.

”Snart terminsstart”

Körerna har lite olika inriktning. I Ungdomskören samlas tonåringar och Worship Gospel sjunger gospel. Mokören och Ånimmekören är traditionella kyrkokörer, men den första är en ren damkör, medan den andra är blandad.

– Det är snart terminsstart, så den som är sugen på att testa att börja sjunga har ju chans att se alla körer på en gång i Edsleskog.

Åmåls församlings körer, alla utom barnkörerna, är med när Edsleskogs kyrka på söndag fylls med jul- och adventssånger. De fyra körerna Ungdomskören, Worship Gospel, Mokören och Ånimmekören har tillsammans 70–80 medlemmar, men det blir troligtvis ett 50-tal sångare som medverkar.

– Det är tjugondag Knut på lördag, så det känns som sista chansen att få sjunga de här låtarna, innan vi stoppar undan dem till nästa jul, säger kantor Johanna Friberg.

Rodhe Andersson införde en gång traditionen att sjunga ut julen i Edsleskog när hon var kantor i Edsleskog-Fröskog. Körerna tycker det är trevligt och det har fortsatt i ganska många år nu.

De fyra körerna kommer att sjunga några sånger var och en för sig och några gemensamt alla på en gång.

Med Ljungblahd

Körerna är en livaktig del av Åmåls församling. Worship Gospel laddar bland annat för en stor konsert med sångaren Samuel Ljungblahd som en del av Åmåls 375-årsjubileum. Totalt sysselsätter körerna ett hundratal sångare i olika åldrar i församlingen.

”Snart terminsstart”

Körerna har lite olika inriktning. I Ungdomskören samlas tonåringar och Worship Gospel sjunger gospel. Mokören och Ånimmekören är traditionella kyrkokörer, men den första är en ren damkör, medan den andra är blandad.

– Det är snart terminsstart, så den som är sugen på att testa att börja sjunga har ju chans att se alla körer på en gång i Edsleskog.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.