2017-10-09 11:00

2017-10-09 18:35

Stolpe kan höra till gamla tullstaketet

ÅMÅL: Trästock från 1700-talet hittad vid Åmålsån

I mars i år upptäcktes en stolpe begravd i leran intill Åmålsån vid Norra Ågatan. En datering visade att stolpen med största sannolikhet tillverkats 1710 och varit en del av Åmåls gamla stadsstaket. Nu vill Lödöse museum göra en fortsatt utgrävning på andra sidan ån för att se om det finns fler stolpar bevarade.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto