2017-09-14 08:03

2017-09-14 08:03

Högt tempo när Cirkus Maximum gästar Åmål

ÅMÅL: Supreme är titeln på årets upplaga

Det utlovas stor variation och mycket tempo under cirkus Maximums föreställning i Åmål på fredag.

Det är cirkusdirektör Bengt Källquists 35:e produktion sedan starten 1983.

– Vi gör en föreställning som ska klinga, förklarar han. Med stor variation, mycket tempo, spring och nerv.

Publikfavoriterna Diorios, våghalsar på motorcykel, är tillbaka och för första gången på flera år kommer det även att bjudas på ett höglinenummer med Trio Alambria. De utför sina halsbrytande balansnummer högt upp under cirkuskupolen.

Spanjoren Alexander Lichner är ett annat utropstecken. Han kommer att balansera på huvudet i en trapets.

Bland alla artisterna finns också Georgio, Tjeckien, som jonglerar med sina diaboler, timglasliknande redskap bestående av två halvklot med de runda ändarna vända mot varandra.

Årets clown heter Francesco. Han fungerar också som ett bollplank åt Bengt Källquist när det gäller regin av årets föreställning som går under namnet Supreme. Ett annat bollplank har varit fransmannen Michel Palmér.

Sedan några år tillbaka reser inte cirkus Maximum med vilda djur utan man har med djur som åsnor, hästar och hundar. Veteranen Anton Frank framför cirkusens vita, eleganta arabhästar samt de busiga åsnorna.

Det är cirkusdirektör Bengt Källquists 35:e produktion sedan starten 1983.

– Vi gör en föreställning som ska klinga, förklarar han. Med stor variation, mycket tempo, spring och nerv.

Publikfavoriterna Diorios, våghalsar på motorcykel, är tillbaka och för första gången på flera år kommer det även att bjudas på ett höglinenummer med Trio Alambria. De utför sina halsbrytande balansnummer högt upp under cirkuskupolen.

Spanjoren Alexander Lichner är ett annat utropstecken. Han kommer att balansera på huvudet i en trapets.

Bland alla artisterna finns också Georgio, Tjeckien, som jonglerar med sina diaboler, timglasliknande redskap bestående av två halvklot med de runda ändarna vända mot varandra.

Årets clown heter Francesco. Han fungerar också som ett bollplank åt Bengt Källquist när det gäller regin av årets föreställning som går under namnet Supreme. Ett annat bollplank har varit fransmannen Michel Palmér.

Sedan några år tillbaka reser inte cirkus Maximum med vilda djur utan man har med djur som åsnor, hästar och hundar. Veteranen Anton Frank framför cirkusens vita, eleganta arabhästar samt de busiga åsnorna.