2017-09-13 14:52

2017-09-13 14:52

Gemytligt bak i stugan

ÅNIMSKOG: Traditionsrikt hos hembygdsföreningen

Det var gemytligt i stugan när Ånimskogs hembygdsförening arrangerade bakdag.

I Ånimskogs hembygdsstuga eldades det i lördags för fullt i bakugnen när hembygdsföreningen arrangerade sin traditionella bakdag. Husmor var som vanligt Monica Andrén från Bolet och tillsammans med sina hjälpredor bakade hon vanlig rågsiktskaka.

Folk kom och gick till stugan under dagen, även om det är synd att säga att det var någon strid ström. Bakdagen hade den här gången konkurrens av Årbols skolas årsfest och dessutom var v ädret inte det bästa.

– Men vi hade trevligt med de som kom. Det var god stämning och vi blev ju av med alla kakor, säger Monica Andrén.

Inne i bakstugan var det framdukat med kaffe och utanför stugan pågick också försäljning. Där passade Birgitta Härd i Säbyn på att sälja grönsaker till förbipasserande.

I Ånimskogs hembygdsstuga eldades det i lördags för fullt i bakugnen när hembygdsföreningen arrangerade sin traditionella bakdag. Husmor var som vanligt Monica Andrén från Bolet och tillsammans med sina hjälpredor bakade hon vanlig rågsiktskaka.

Folk kom och gick till stugan under dagen, även om det är synd att säga att det var någon strid ström. Bakdagen hade den här gången konkurrens av Årbols skolas årsfest och dessutom var v ädret inte det bästa.

– Men vi hade trevligt med de som kom. Det var god stämning och vi blev ju av med alla kakor, säger Monica Andrén.

Inne i bakstugan var det framdukat med kaffe och utanför stugan pågick också försäljning. Där passade Birgitta Härd i Säbyn på att sälja grönsaker till förbipasserande.