2017-09-11 17:56

2017-09-11 17:59

Fem personer levde vildmarksliv på Henriksholm

ÅNIMSKOG: Studien presenteras den 10 oktober

Hemlighetsmakeriet är fortfarande ganska stort runt projektet på ön Henriksholm i Ånimmen där fem utländska gäster fick övernatta i glashus under en långhelg.
– Det här har fått mycket mer uppmärksamhet än vi kunnat drömma om, säger Ann-Charlotte Carlsson, marknadschef på Turistrådet Västsverige.

Projektet är egentligen en studie, där forskare från Karolinska institutet följde fem utländska gäster som levde vildmarksliv under tre nätter på ön Henriksholm i Ånimskog. De bodde alla i spektakulära glashus.

Studien skall presenteras den 10 oktober och då får vi mer ingående veta hur försöket utföll och vad gästerna tyckte om vistelsen.

– Det ska bli fantastiskt spännande att se slutresultatet av studien, säger Ann-Charlotte Carlsson som var med ute på ön alldeles i början av vistelsen.

– Jag hade några kollegor som var med hela tiden för att kolla att allt flöt bra. Men deltagarna lämnades i fred. Det var ju det som var själva vitsen med besöket.

Lämnade i söndags

I söndags eftermiddag lämnade deltagarna ön och åkte så småningom hem. Men först gjordes en del tester, blodtryck och stressnivå kontrollerades. Deltagarna fick också svara på en ganska omfattande enkät. Under besöket har de fått skriva loggbok.

Besöket på Henriksholm kommer att skildras i en dokumentärfilm. En journalist medverkade också, så det lär bli reportage i utländsk media också. Utländsk media har redan rapporterat om projektet, som Lonely Planet och New York Post.

– Intresset har varit stort, inte minst här i Dalsland. Jag tror det här kommer att betyda mycket för dalsländsk och västsvensk turism, säger Ann-Charlotte Carlsson på Turistrådet Sverige som ligger bakom den här idén tillsammans med Visit Sweden

– Deltagarna har paddlat, fiskat, vandratt, haft sina måltider i naturen. På nätterna har de sovit i den här glashusen. Det kändes på dem efteråt att det varit en positiv upplevelse. Men vi har egentligen inte fått veta så mycket.

Deltagarna var Bo Fogle, tv-producent från London, Marilyne Didier, taxichaufför från Paris, Baqer Keshwani, eventkoordinator från New York, Chris Leadbeater, resejournalist från London och Steffi Tauscher, polis från München.

Projektet är egentligen en studie, där forskare från Karolinska institutet följde fem utländska gäster som levde vildmarksliv under tre nätter på ön Henriksholm i Ånimskog. De bodde alla i spektakulära glashus.

Studien skall presenteras den 10 oktober och då får vi mer ingående veta hur försöket utföll och vad gästerna tyckte om vistelsen.

– Det ska bli fantastiskt spännande att se slutresultatet av studien, säger Ann-Charlotte Carlsson som var med ute på ön alldeles i början av vistelsen.

– Jag hade några kollegor som var med hela tiden för att kolla att allt flöt bra. Men deltagarna lämnades i fred. Det var ju det som var själva vitsen med besöket.

Lämnade i söndags

I söndags eftermiddag lämnade deltagarna ön och åkte så småningom hem. Men först gjordes en del tester, blodtryck och stressnivå kontrollerades. Deltagarna fick också svara på en ganska omfattande enkät. Under besöket har de fått skriva loggbok.

Besöket på Henriksholm kommer att skildras i en dokumentärfilm. En journalist medverkade också, så det lär bli reportage i utländsk media också. Utländsk media har redan rapporterat om projektet, som Lonely Planet och New York Post.

– Intresset har varit stort, inte minst här i Dalsland. Jag tror det här kommer att betyda mycket för dalsländsk och västsvensk turism, säger Ann-Charlotte Carlsson på Turistrådet Sverige som ligger bakom den här idén tillsammans med Visit Sweden

– Deltagarna har paddlat, fiskat, vandratt, haft sina måltider i naturen. På nätterna har de sovit i den här glashusen. Det kändes på dem efteråt att det varit en positiv upplevelse. Men vi har egentligen inte fått veta så mycket.

Deltagarna var Bo Fogle, tv-producent från London, Marilyne Didier, taxichaufför från Paris, Baqer Keshwani, eventkoordinator från New York, Chris Leadbeater, resejournalist från London och Steffi Tauscher, polis från München.