2017-09-11 16:15

2017-09-11 16:15

"Det här är årets höjdpunkt"

ÅMÅL: Fiskefest i centrala Åmål

Inge Björn, från Jössefiskarna totalsegrade i årets upplaga av Fiskehälja med fisk vägande 4750 gram, som han drog upp i lördagens tävling. Segrare på söndagen blev Conny Andersson från SFK Wasa i Filipstad med 4005 gram.

Som vanligt var det flest deltagare på lördagen, cirka 130 metare. Tio knattar fick in ett löjstim i Åmålsåns utlopp (eventuellt elva ifall kioskägarens son efteranmälde sig på Fisketorget) och några av barnen hann knappt få i reven och maggoten i vattnet innan de fick napp igen.

Längre ut i gästhamnen drogs en del fina braxar upp och även någon sutare.

Någor färre kom på söndagen, men det blev tävlingar i strålande väder. Fjolårssegraren Lena Scherdin från Falkenberg njöt av solen men särskilt mycket fisk blev det inte.

– Jag siktar förstås på seger men så blir det inte år, konstaterar hon.

Lena Scherdin har rest till Åmål och tävlat i Fiskehälja i 15 års tid.

– Det här är årets höjdpunkt. Framförallt är Åmål en jättejättefin stad och här är det bra arrangerat. Jag har bara positivt att säga om Fiskehälja.

Intill Lena Scherdin satt Morgan Rehn från Kristinehamn som tävlar för SFK Wasa i Filipstad. Även för honom är det tradition att besöka Fiskehälja.

– Det är roligt att komma till och träffa samma folk år efter år, säger Morgan Rehn som drog upp löja på löpande band.

– Jag blev femma på lördagen på 3 390 gram och det är jag jättenöjd med. Det är min bästa placering här i Åmål, men jag tror att jag varit femma en gång tidigare. Det är mest smålöja man får här men i dag har jag fått en liten id. Jag har tappat i några också.

Knatteklassen inleddes klockan tolv på söndagen och Joel Nordgren från Säffle var först i sitt gäng med att dra upp en liten fisk.

– Ska jag vrida nacken av den, farfar? frågade Joel dagens fiskecoach.

Mats Andersson i knatteklassen hade fiskelycka när PD gick förbi på söndagen. Han drog upp åtta fiskar på 20 minuter. Han coachades av pappa.

– På lördagen hade jag för stor krok. Det gick mycket bättre på söndagen, säger Mats Andersson.

Som vanligt var det flest deltagare på lördagen, cirka 130 metare. Tio knattar fick in ett löjstim i Åmålsåns utlopp (eventuellt elva ifall kioskägarens son efteranmälde sig på Fisketorget) och några av barnen hann knappt få i reven och maggoten i vattnet innan de fick napp igen.

Längre ut i gästhamnen drogs en del fina braxar upp och även någon sutare.

Någor färre kom på söndagen, men det blev tävlingar i strålande väder. Fjolårssegraren Lena Scherdin från Falkenberg njöt av solen men särskilt mycket fisk blev det inte.

– Jag siktar förstås på seger men så blir det inte år, konstaterar hon.

Lena Scherdin har rest till Åmål och tävlat i Fiskehälja i 15 års tid.

– Det här är årets höjdpunkt. Framförallt är Åmål en jättejättefin stad och här är det bra arrangerat. Jag har bara positivt att säga om Fiskehälja.

Intill Lena Scherdin satt Morgan Rehn från Kristinehamn som tävlar för SFK Wasa i Filipstad. Även för honom är det tradition att besöka Fiskehälja.

– Det är roligt att komma till och träffa samma folk år efter år, säger Morgan Rehn som drog upp löja på löpande band.

– Jag blev femma på lördagen på 3 390 gram och det är jag jättenöjd med. Det är min bästa placering här i Åmål, men jag tror att jag varit femma en gång tidigare. Det är mest smålöja man får här men i dag har jag fått en liten id. Jag har tappat i några också.

Knatteklassen inleddes klockan tolv på söndagen och Joel Nordgren från Säffle var först i sitt gäng med att dra upp en liten fisk.

– Ska jag vrida nacken av den, farfar? frågade Joel dagens fiskecoach.

Mats Andersson i knatteklassen hade fiskelycka när PD gick förbi på söndagen. Han drog upp åtta fiskar på 20 minuter. Han coachades av pappa.

– På lördagen hade jag för stor krok. Det gick mycket bättre på söndagen, säger Mats Andersson.