2017-09-05 16:24

2017-09-05 20:22

Utländska gäster ska bo i glashus på ö

ÅNIMSKOG: Brittisk äventyrare deltar i forskningsstudie

Fem personer från Europa och USA ska tillbringa fem dagar i specialbyggda glashus på ön Henriksholm i Ånimmen. De fem ska landsättas där nu på torsdag och tillbringa tre dagar, 72 timmar, på ön.

För att skapa uppmärksamhet kring naturupplevelser i Sverige till utländsk media låter Västsvenska Turistrådet fem personer med stressiga yrken bosätta sig i nyproducerade glashus ute på den privatägda ön Henriksholm i Ånimmen i Dalsland.

Projektet inleds nu på torsdag. Under tre dagar ska deltagarna tillbringa dygnets alla timmar i den dalsländska naturen, och på natten sover de i glashusen. På programmet står bland annat att göra upp eld och paddla kanot.

Forskare följer

Forskare från Karolinska institutet följer deltagarna för att se hur vistelsen i den svenska naturen påverkar deras välbefinnande.

Bland deltagarna finns den brittiske äventyraren och BBC-programledaren Ben Fogle samt några andra personer med dokumenterat stressiga jobb: en eventkoordinator från New York, en taxichaufför från Paris och en polis från München bland annat.

The 72 Hour Cabin är en del av Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden, en satsning från regeringen.

– Vi ser en ökad internationell efterfrågan på upplevelser kring hälsosam livsstil och hållbar naturturism. Dalsland, med sin speciella natur, har stor potential att locka en ny typ av besökare till vår region, säger Ann-Charlotte Carlsson, chef för marknad och kommunikation på Turistrådet Västsverige i ett pressmeddelande.

Glashusen är ritade av Jeanna Berger, som är född och uppvuxen på Henriksholm och som idag studerar till arkitekt. Husen är gjorda av ett byggföretag som är hemmahörande i Bengtsfors.

För att skapa uppmärksamhet kring naturupplevelser i Sverige till utländsk media låter Västsvenska Turistrådet fem personer med stressiga yrken bosätta sig i nyproducerade glashus ute på den privatägda ön Henriksholm i Ånimmen i Dalsland.

Projektet inleds nu på torsdag. Under tre dagar ska deltagarna tillbringa dygnets alla timmar i den dalsländska naturen, och på natten sover de i glashusen. På programmet står bland annat att göra upp eld och paddla kanot.

Forskare följer

Forskare från Karolinska institutet följer deltagarna för att se hur vistelsen i den svenska naturen påverkar deras välbefinnande.

Bland deltagarna finns den brittiske äventyraren och BBC-programledaren Ben Fogle samt några andra personer med dokumenterat stressiga jobb: en eventkoordinator från New York, en taxichaufför från Paris och en polis från München bland annat.

The 72 Hour Cabin är en del av Hållbar natur- och ekoturism på landsbygden, en satsning från regeringen.

– Vi ser en ökad internationell efterfrågan på upplevelser kring hälsosam livsstil och hållbar naturturism. Dalsland, med sin speciella natur, har stor potential att locka en ny typ av besökare till vår region, säger Ann-Charlotte Carlsson, chef för marknad och kommunikation på Turistrådet Västsverige i ett pressmeddelande.

Glashusen är ritade av Jeanna Berger, som är född och uppvuxen på Henriksholm och som idag studerar till arkitekt. Husen är gjorda av ett byggföretag som är hemmahörande i Bengtsfors.