2017-08-10 14:01

2017-08-10 14:01

Vattnet ska räcka till för kvarnen

ÅMÅL: Traditionellt program i Tollebol

På söndag firas Kvarnens dag i Tollebol med traditionellt program med såväl klengås som Tveta-trion. Det låga vattenståndet har oroat, men nu ser det ut som att vattnet ska räcka till för att köra kvarnen som vanligt.

Åmåls västra byalag avslutar som vanligt sommarsäsongen med att fira Kvarnens dag. På söndag blir det full aktivitet i och kring 1800-talskvarnen i Tollebol.

På sedvanligt vis kommer kvarnen att vara i gång och driva stickhyveln och mala säd. Det låga vattenståndet uppströms har varit ett orosmoment, men nu efter den senaste tidens regn hoppas arrangörerna att vattentillförseln ska vara tillräcklig för att driva alltihop.

Klengås och godisregn

På programmet står som vanligt försäljning av hantverk, loppis och annat, utställningar och klengåsservering. Det blir även ett godisregn och Tveta-trion underhåller med musik. Såväl ny som gammal teknik kommer att demonstreras, bland annat solpaneler och en tändkulemotor.

Ingmar Andersson från Kroppefjäll, som i fjol visade sin egenkonstruerade vedklyv, kommer i år att ha med sig liar och han är även med i smedjan som är i gång under dagen.

Åmåls västra byalag avslutar som vanligt sommarsäsongen med att fira Kvarnens dag. På söndag blir det full aktivitet i och kring 1800-talskvarnen i Tollebol.

På sedvanligt vis kommer kvarnen att vara i gång och driva stickhyveln och mala säd. Det låga vattenståndet uppströms har varit ett orosmoment, men nu efter den senaste tidens regn hoppas arrangörerna att vattentillförseln ska vara tillräcklig för att driva alltihop.

Klengås och godisregn

På programmet står som vanligt försäljning av hantverk, loppis och annat, utställningar och klengåsservering. Det blir även ett godisregn och Tveta-trion underhåller med musik. Såväl ny som gammal teknik kommer att demonstreras, bland annat solpaneler och en tändkulemotor.

Ingmar Andersson från Kroppefjäll, som i fjol visade sin egenkonstruerade vedklyv, kommer i år att ha med sig liar och han är även med i smedjan som är i gång under dagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.