2017-08-09 18:07

2017-08-09 18:09

Blodspår från offret fanns i 27-åringens bil

BROTT: Åmålsbo förnekar anklagelser om inblandning i människorov

Den 27-årige Åmålsbo som tillsammans med tre andra personer åtalas för människorov i Uddevalla i april i år, nekar till brott.
– Han har ingen aning om vad det är frågan om, säger Åmålsbons försvarare, advokat Joel Johnard.

Åmålsbon misstänks för att, tillsammans med en Uddevallakvinna och hennes två barn, ha fört bort en man mot hans vilja till ett skogsparti norr om Uddevalla och där misshandlat honom. Innan misshandeln kläddes mannen av naken på ett förnedrande sätt.

Fortfarande naken ska han därefter ha förts tillbaka till kvinnans lägenhet i Uddevalla, där han låstes in och misshandeln fortsatte. Vid ett tillfälle förlorade offret också medvetandet.

Mannen lyckades till slut rymma i samband med ett toalettbesök och en rådig busschaufför hjälpte honom så att han kunde hoppa ombord på bussen och slå larm.

Enligt åklagaren är alltså den 27-årige Åmålsbon inblandad och liksom de övriga tre åtalas han för människorov och grov misshandel. Enligt stämningsansökan var det Åmålsbons bil som användes vid kidnappningen och det var också Åmålsbon som var förare.

Vid bortförandet ska Åmålsbon ha misshandlat målsäganden, bland annat med knytnävsslag i ansiktet. Åmålsbon ska, enligt åklagaren, också ha varit delaktig i misshandeln ute i skogen, som bland annat gjordes med ett verktyg som tillhygge.

”Har ingen susning”

Men den 27-årige Åmålsbon förnekar all inblandning i brottet.

– Han vitsordar att han känner de övriga inblandade sedan tidigare, men han har ingen susning om vad det här handlar om, säger mannens försvarsadvokat Joel Johnard.

Vid en undersökning av 27-åringens bil påträffades blod tillhörande målsäganden.

– Det är ingen hemlighet att de här personerna hänger sig åt narkotika. Min klient har skjutsat målsäganden tidigare och det enda han kan tänka sig är att blodet hamnat där när målsäganden injicerat narkotika. Mängden blod som hittats är också så liten, att den inte stämmer överens med övrig utsago av hur mycket blod mannen förlorat till följd av misshandeln, säger Joel Johnard.

Rättegången inleds på fredag.

I samma rättegång åtalas den 27-årige Åmålsbon för att i hög fart ha kört på en polisbil och därefter smitit från platsen. Båda poliserna i bilen drabbades av pisksnärtsskada.

Den händelsen inträffade så sent som i början av juni i år.

Åmålsbon misstänks för att, tillsammans med en Uddevallakvinna och hennes två barn, ha fört bort en man mot hans vilja till ett skogsparti norr om Uddevalla och där misshandlat honom. Innan misshandeln kläddes mannen av naken på ett förnedrande sätt.

Fortfarande naken ska han därefter ha förts tillbaka till kvinnans lägenhet i Uddevalla, där han låstes in och misshandeln fortsatte. Vid ett tillfälle förlorade offret också medvetandet.

Mannen lyckades till slut rymma i samband med ett toalettbesök och en rådig busschaufför hjälpte honom så att han kunde hoppa ombord på bussen och slå larm.

Enligt åklagaren är alltså den 27-årige Åmålsbon inblandad och liksom de övriga tre åtalas han för människorov och grov misshandel. Enligt stämningsansökan var det Åmålsbons bil som användes vid kidnappningen och det var också Åmålsbon som var förare.

Vid bortförandet ska Åmålsbon ha misshandlat målsäganden, bland annat med knytnävsslag i ansiktet. Åmålsbon ska, enligt åklagaren, också ha varit delaktig i misshandeln ute i skogen, som bland annat gjordes med ett verktyg som tillhygge.

”Har ingen susning”

Men den 27-årige Åmålsbon förnekar all inblandning i brottet.

– Han vitsordar att han känner de övriga inblandade sedan tidigare, men han har ingen susning om vad det här handlar om, säger mannens försvarsadvokat Joel Johnard.

Vid en undersökning av 27-åringens bil påträffades blod tillhörande målsäganden.

– Det är ingen hemlighet att de här personerna hänger sig åt narkotika. Min klient har skjutsat målsäganden tidigare och det enda han kan tänka sig är att blodet hamnat där när målsäganden injicerat narkotika. Mängden blod som hittats är också så liten, att den inte stämmer överens med övrig utsago av hur mycket blod mannen förlorat till följd av misshandeln, säger Joel Johnard.

Rättegången inleds på fredag.

I samma rättegång åtalas den 27-årige Åmålsbon för att i hög fart ha kört på en polisbil och därefter smitit från platsen. Båda poliserna i bilen drabbades av pisksnärtsskada.

Den händelsen inträffade så sent som i början av juni i år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.