2017-08-02 17:44

2017-08-02 17:44

Full fart på ridlägret

ÅMÅL: Sommarkul i stallet

Åmåls Ridlubb har tre dagar där den som vill får prova på ridning. Nu förbättras också möjligheten för den med fysiskt handikapp att börja rida genom en mer handikappanpassad verksamhet.

Under augusti har Åmåls Ridklubb tre onsdagar med häst- och stallpyssel med ridskolans hästar och ponnyer. I onsdags var första tillfället med prova på ridning och fika. Tio deltagare var med och red.

Ridlärarna Charles Jonsson och Ylva Larsson blandar teori och praktik.

– I dag har vi kollat på stallet, ridhuset och hagarna som hästarna bor i på sommaren. Deltagarna har även lärt sig borsta, sadla och tränsa hästarna. Gruppen är tio stycken och är väldigt glada och exalterade, säger Charles Jonsson.

Blandad kunskap

Ylva Larsson tog med alla till ridhuset och visade hur man skulle gå och bete sig. Först fick alla låtsas vara hästar och gå runt. Sedan fick deltagarna rida på riktiga hästar och gå runt på exakt samma sätt.

Bland deltagarna är kunskapen blandad, några kan rida och några provar det för första gången.

– Jag bor i Falun och rider på ridskola där. Vi har sommarstuga här och jag älskar att rida och vara i stallet, säger Klara Törnqvist Puls.

I höst förbättras också möjligheten för den med fysiskt handikapp att börja rida genom en mer handikappanpassad verksamhet.

– Vi ska installera en lyft för att alla ska kunna vara med, säger Charles Jonsson.

Åmåls Ridklubb är en förening med cirka 230 medlemmar som bedriver ridskoleverksamhet, samt träningar och tävlingar i både hoppning och dressyr.

Under augusti har Åmåls Ridklubb tre onsdagar med häst- och stallpyssel med ridskolans hästar och ponnyer. I onsdags var första tillfället med prova på ridning och fika. Tio deltagare var med och red.

Ridlärarna Charles Jonsson och Ylva Larsson blandar teori och praktik.

– I dag har vi kollat på stallet, ridhuset och hagarna som hästarna bor i på sommaren. Deltagarna har även lärt sig borsta, sadla och tränsa hästarna. Gruppen är tio stycken och är väldigt glada och exalterade, säger Charles Jonsson.

Blandad kunskap

Ylva Larsson tog med alla till ridhuset och visade hur man skulle gå och bete sig. Först fick alla låtsas vara hästar och gå runt. Sedan fick deltagarna rida på riktiga hästar och gå runt på exakt samma sätt.

Bland deltagarna är kunskapen blandad, några kan rida och några provar det för första gången.

– Jag bor i Falun och rider på ridskola där. Vi har sommarstuga här och jag älskar att rida och vara i stallet, säger Klara Törnqvist Puls.

I höst förbättras också möjligheten för den med fysiskt handikapp att börja rida genom en mer handikappanpassad verksamhet.

– Vi ska installera en lyft för att alla ska kunna vara med, säger Charles Jonsson.

Åmåls Ridklubb är en förening med cirka 230 medlemmar som bedriver ridskoleverksamhet, samt träningar och tävlingar i både hoppning och dressyr.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.