2017-07-17 20:22

2017-07-17 20:22

Härlig sommarfest för hemvändare

FENGERSFORS: Brukets godaste blev Årets fengersforsare

I lördags ägde den stora Sommarfesten, även kallat hemvändardagen, vid Knarrbysjön i Fengersfors. Dagen arrangeras av byalaget och lockade som vanligt mycket folk.
Företaget Brukets godaste fick ta emot pris som Årets fengersforsare.

Sara Vogel Rödin var konferencier och efter att hon hälsat välkomna bjöd Caisa Svanström på sång och gitarr med lite countrykänsla.

Fengersfors IK hade kiosken öppen och den som var hungrig kunde välja på både korv och hamburgare i de olika stånden.

Många var de som hade ställt upp bord med saker till försäljning och besökarna kunde finna det mesta, på loppisborden fanns det allt från porslin och dukar till kläder och leksaker. Även nyproducerade varor fanns att tillgå. Marco Veldhuis var på plats med sin honung, Anita Olsen sålde nysydda kläder till både dockor och barn och hos Petra Skogh fanns skyddsänglar att köpa.

Dikter om byn

Lennart Arvidsson läste egenskrivna dikter från scenen. Dikter som handlade om byn, något som lockade till många skratt bland publiken. Mellan de olika programpunkterna på scenen fanns det flera olika saker att prova på. Exempelvis yxkastning, luftgevärsskytte och pilkastning. Många provade lyckan i de lotterier som fanns på plats och bland de yngsta deltagarna var fiskdammen populär.

Det soliga vädret gjorde att många passade på att doppa sig i Knarrbysjön emellan aktiviteterna.

Två barn fick smycke

En av dagens viktigaste punkter är utdelningen av smycke till de barn som är födda under året. Denna gång var det tre smycken som skulle delas ut. Två barn var på plats. Alicia Nilsson och Lucas Pedersen fick var sitt halsband. Mila Berntsson är den tredje nyfödda fengersforsaren.

Medan barnen och deras familjer var samlade på scenen överraskade Camilla Niemi med att sjunga Sonja Aldéns ”Du är allt” för barnen. Camilla Niemi sjöng senare flera vackra sånger, kompad av Kenneth Strand.

Dagens höjdpunkt och avslutning var som vanligt korandet av Årets fengersforsare. Med motiveringen att det är ett företag som gör bygden mer attraktiv och ger ortsborna, och många andra, glädjen att känna ljuva smaker i form av bröd, pizza och massor av annat, blev det i år Brukets godaste som fick ta emot titeln. Lisa Malm, en av ägarna, var på plats för att ta emot priset och det fina diplomet.

Sara Vogel Rödin var konferencier och efter att hon hälsat välkomna bjöd Caisa Svanström på sång och gitarr med lite countrykänsla.

Fengersfors IK hade kiosken öppen och den som var hungrig kunde välja på både korv och hamburgare i de olika stånden.

Många var de som hade ställt upp bord med saker till försäljning och besökarna kunde finna det mesta, på loppisborden fanns det allt från porslin och dukar till kläder och leksaker. Även nyproducerade varor fanns att tillgå. Marco Veldhuis var på plats med sin honung, Anita Olsen sålde nysydda kläder till både dockor och barn och hos Petra Skogh fanns skyddsänglar att köpa.

Dikter om byn

Lennart Arvidsson läste egenskrivna dikter från scenen. Dikter som handlade om byn, något som lockade till många skratt bland publiken. Mellan de olika programpunkterna på scenen fanns det flera olika saker att prova på. Exempelvis yxkastning, luftgevärsskytte och pilkastning. Många provade lyckan i de lotterier som fanns på plats och bland de yngsta deltagarna var fiskdammen populär.

Det soliga vädret gjorde att många passade på att doppa sig i Knarrbysjön emellan aktiviteterna.

Två barn fick smycke

En av dagens viktigaste punkter är utdelningen av smycke till de barn som är födda under året. Denna gång var det tre smycken som skulle delas ut. Två barn var på plats. Alicia Nilsson och Lucas Pedersen fick var sitt halsband. Mila Berntsson är den tredje nyfödda fengersforsaren.

Medan barnen och deras familjer var samlade på scenen överraskade Camilla Niemi med att sjunga Sonja Aldéns ”Du är allt” för barnen. Camilla Niemi sjöng senare flera vackra sånger, kompad av Kenneth Strand.

Dagens höjdpunkt och avslutning var som vanligt korandet av Årets fengersforsare. Med motiveringen att det är ett företag som gör bygden mer attraktiv och ger ortsborna, och många andra, glädjen att känna ljuva smaker i form av bröd, pizza och massor av annat, blev det i år Brukets godaste som fick ta emot titeln. Lisa Malm, en av ägarna, var på plats för att ta emot priset och det fina diplomet.

  • Karin Hedborg