2017-07-16 18:29

2017-07-16 18:29

Hoppborg och skytte lockade på familjedag

TÖSSE: Aktiviteter för sommarlovslediga och andra på Tössevallen

Familjedagen på Tössevallen lockade i lördags med allt från hoppborg till luftgevärsskytte och brännboll. Med hjälp av kommunens pengar för att ordna gratis sommarlovsaktiviteter bjöd Tösse IF in till såväl ridning som fiskdamm.

Bidraget från kommunen användes till bland annat hyra av hoppborg och till godis i fiskdammen. Alla aktiviteter som ägde rum på Tössevallen den här dagen var gratis.

Barnen stod i centrum, men även pensionärerna tyckte om att gå tipspromenad och de kunde sedan sitta under parasollerna på altanen och dricka kaffe med god utsikt över området. Grillen var tänd och idrottsföreningens frivilliga langade hamburgare och läskburkar.

Populärt skytte

En av de populäraste stationerna var luftgevärsskyttet. Där fick de små skyttarna behålla sin måltavla och kunde visa sina träffbild för föräldrar och andra intresserade. Någon av de vuxna var lite besviken över sitt resultat, men menade att det nog var gevärets fel.

Aktiviteterna pågick utspritt över hela Tössevallen så det var svårt att uppskatta antalet besökare, men totalt var det nog närmare hundra personer som kom och gick.

På fotbollsplanen var uppspänt nät för att spontanspela volleyboll och badminton och i skuggan under träden på bortre långsidan gick det att rida på islandshästar. Sofie Karlsson och Linda Jansson från närliggande Bessa Islandshästar ledde Einar och Ari en slinga med små och stora barn på ryggen.

Novalie Wedin från Tösse hade oförtrutet hoppat i hoppborgen ända sedan hon kom. Först efter ett par timmar tyckte hon det var nog, packade rätt sina små leksakshundar från räddningspatrullen Paw patrol i cykelkorgen och drog vidare mot fikat.

Hela dagen blev lyckad, tycker Eva Karlsson, kanslist i Tösse IF:

– Det är alltid roligt när det händer saker här.

Senare var det även trubadurunderhållning i klubbhuset. Det arrangemanget hörde egentligen inte till familjedagen, men det var en ovanligt långväga musikant som genom en bekant hade hittat till Tösse. Tommy Airas från Malmberget i Gällivare kommun spelade och sjöng under kvällen.

Bidraget från kommunen användes till bland annat hyra av hoppborg och till godis i fiskdammen. Alla aktiviteter som ägde rum på Tössevallen den här dagen var gratis.

Barnen stod i centrum, men även pensionärerna tyckte om att gå tipspromenad och de kunde sedan sitta under parasollerna på altanen och dricka kaffe med god utsikt över området. Grillen var tänd och idrottsföreningens frivilliga langade hamburgare och läskburkar.

Populärt skytte

En av de populäraste stationerna var luftgevärsskyttet. Där fick de små skyttarna behålla sin måltavla och kunde visa sina träffbild för föräldrar och andra intresserade. Någon av de vuxna var lite besviken över sitt resultat, men menade att det nog var gevärets fel.

Aktiviteterna pågick utspritt över hela Tössevallen så det var svårt att uppskatta antalet besökare, men totalt var det nog närmare hundra personer som kom och gick.

På fotbollsplanen var uppspänt nät för att spontanspela volleyboll och badminton och i skuggan under träden på bortre långsidan gick det att rida på islandshästar. Sofie Karlsson och Linda Jansson från närliggande Bessa Islandshästar ledde Einar och Ari en slinga med små och stora barn på ryggen.

Novalie Wedin från Tösse hade oförtrutet hoppat i hoppborgen ända sedan hon kom. Först efter ett par timmar tyckte hon det var nog, packade rätt sina små leksakshundar från räddningspatrullen Paw patrol i cykelkorgen och drog vidare mot fikat.

Hela dagen blev lyckad, tycker Eva Karlsson, kanslist i Tösse IF:

– Det är alltid roligt när det händer saker här.

Senare var det även trubadurunderhållning i klubbhuset. Det arrangemanget hörde egentligen inte till familjedagen, men det var en ovanligt långväga musikant som genom en bekant hade hittat till Tösse. Tommy Airas från Malmberget i Gällivare kommun spelade och sjöng under kvällen.