2017-07-14 11:06

2017-07-14 11:09

Läger på Lilla Bräcke

ÅNIMSKOG: Sommarlovsdag för unga med bad och lek

Efter ett års uppehåll gjorde sommarlovslägret i Ånimskog comeback. Fotbollsplanen på Lilla Bräcke vimlade av gröna och gula lägerdeltagare.

I torsdags arrangerade Grane IK en sommarlovsdag på Lilla Bräcke i Ånimskog. Tidigare har de haft två dagar med en övernattning men i år blev det en fullspäckad dag med många olika lekar, klurig frågesport, sol och bad. Cirka 40 barn deltog i åldrarna 6 till 14 och de flesta barnen kom från Åmål och Mellerud, men det var också några sommargäster. Efter morgonsamlingen fick deltagarna gröna tröjor och blev indelade i olika lag. Varje grupp fick en färg på gummiband som knöts på allas handleder.

Det var en varm och solig dag och vissa tyckte att vattnet i vattenflaskorna skulle sprutas på kompisarna medan vissa hällde törstigt i sig sitt vatten. Efter en förmiddag full med lek på olika stationer nere på fotbollsplanen blev det en uppskattad paus med frukt, mackor och dricka.

För barnen

– Det började med att jag och en kompis ville ha något sånt här för våra barn och då bestämde vi oss för att anordna ett läger. Förr var det fotbollsläger men alla gillar ju inte fotboll så vi valde att kalla det för aktivitetsläger i stället, säger Mikael Larsson som är en av grundarna.

Lägret finns för att barnen ska få en rolig aktivitet på sommaren men Mikael Larsson tycker att det ger väldigt mycket mer.

– Syftet med lägret är såklart att barnen ska få en rolig dag men också så att de ska lära känna varandra, få nya kompisar och lära sig samarbeta, säger Mikael Larsson.

Många av deltagarna kommer tillbaka år efter år och när de blivit för gamla för att delta i lägret övergår de till ungdomsledare.

– Jag har varit med varje år och nu är jag med som ledare. Det är kul att se hur duktiga barnen är, säger Anton Bäckström som är en av ungdomsledarna.

I torsdags arrangerade Grane IK en sommarlovsdag på Lilla Bräcke i Ånimskog. Tidigare har de haft två dagar med en övernattning men i år blev det en fullspäckad dag med många olika lekar, klurig frågesport, sol och bad. Cirka 40 barn deltog i åldrarna 6 till 14 och de flesta barnen kom från Åmål och Mellerud, men det var också några sommargäster. Efter morgonsamlingen fick deltagarna gröna tröjor och blev indelade i olika lag. Varje grupp fick en färg på gummiband som knöts på allas handleder.

Det var en varm och solig dag och vissa tyckte att vattnet i vattenflaskorna skulle sprutas på kompisarna medan vissa hällde törstigt i sig sitt vatten. Efter en förmiddag full med lek på olika stationer nere på fotbollsplanen blev det en uppskattad paus med frukt, mackor och dricka.

För barnen

– Det började med att jag och en kompis ville ha något sånt här för våra barn och då bestämde vi oss för att anordna ett läger. Förr var det fotbollsläger men alla gillar ju inte fotboll så vi valde att kalla det för aktivitetsläger i stället, säger Mikael Larsson som är en av grundarna.

Lägret finns för att barnen ska få en rolig aktivitet på sommaren men Mikael Larsson tycker att det ger väldigt mycket mer.

– Syftet med lägret är såklart att barnen ska få en rolig dag men också så att de ska lära känna varandra, få nya kompisar och lära sig samarbeta, säger Mikael Larsson.

Många av deltagarna kommer tillbaka år efter år och när de blivit för gamla för att delta i lägret övergår de till ungdomsledare.

– Jag har varit med varje år och nu är jag med som ledare. Det är kul att se hur duktiga barnen är, säger Anton Bäckström som är en av ungdomsledarna.

  • Ina Sollander