2017-07-14 15:19

2017-07-16 06:50

"Fantastiskt när vi hittade henne"

ÅMÅL: Många engagerade sig i sökandet efter Marissa

Efter några dygn på rymmen och ett uttänjt korsband i ett knä är hunden Marissa hemma och mår förhållandevis bra. Med hjälp av många frivilliga sökande hittades hon i måndags.

Beagletiken Marissa rymde på lördagen, påkördes på söndagen och återfanns på måndagen. Det var en tysk terrier som hjälpte till att spåra i ett villaområde som fick vittring på Marissa och knuffade ur henne ur en buske.

– Vi tror att hon har legat skadad och tryckt någonstans. Den var en stor lycka och helt fantastiskt när vi hittade henne, säger matte Gun-Britt Nilsson.

Hunden Marissa försvann från Adolfsberg på lördagen och jakten på henne pågick i både verkliga livet och på sociala medier. Hon siktades vid Ljungbergsgatan springandes ner mot Vänern. På söndagen blev hon påkörd av en bil på Karlstadvägen.

Många Åmålsbor engagerade sig i hundens försvinnande. Gun-Britt Larssons vän la ut försvinnandet av Marissa i Facebookgruppen Hundsökarna Åmål-Säffle och tillsammans med frivilliga och matten Gun-Britt Nilsson organiserade de en sökning.

– Vi är en grupp som ideellt ger oss ut och letar vovvar när de rymmer. Vi har funnits några år nu och sökt en del hundar. Nu försöker vi få sponsring med reflexvästar med tryck, så att folk förstår varför vi smyger omkring, säger Jennie Enocksson som är med i gruppen.

– Jag är så tacksam mot alla människor som engagerade sig och hjälpte till. Vi fick hjälp av både bekanta och främmande. Det var många pusselbitar som gjorde att vi hittade Marissa , säger matte Gun-Britt Nilsson.

Beagletiken Marissa rymde på lördagen, påkördes på söndagen och återfanns på måndagen. Det var en tysk terrier som hjälpte till att spåra i ett villaområde som fick vittring på Marissa och knuffade ur henne ur en buske.

– Vi tror att hon har legat skadad och tryckt någonstans. Den var en stor lycka och helt fantastiskt när vi hittade henne, säger matte Gun-Britt Nilsson.

Hunden Marissa försvann från Adolfsberg på lördagen och jakten på henne pågick i både verkliga livet och på sociala medier. Hon siktades vid Ljungbergsgatan springandes ner mot Vänern. På söndagen blev hon påkörd av en bil på Karlstadvägen.

Många Åmålsbor engagerade sig i hundens försvinnande. Gun-Britt Larssons vän la ut försvinnandet av Marissa i Facebookgruppen Hundsökarna Åmål-Säffle och tillsammans med frivilliga och matten Gun-Britt Nilsson organiserade de en sökning.

– Vi är en grupp som ideellt ger oss ut och letar vovvar när de rymmer. Vi har funnits några år nu och sökt en del hundar. Nu försöker vi få sponsring med reflexvästar med tryck, så att folk förstår varför vi smyger omkring, säger Jennie Enocksson som är med i gruppen.

– Jag är så tacksam mot alla människor som engagerade sig och hjälpte till. Vi fick hjälp av både bekanta och främmande. Det var många pusselbitar som gjorde att vi hittade Marissa , säger matte Gun-Britt Nilsson.

  • Ina Sollander