2017-07-14 09:02

2017-07-14 09:02

Beslagtagna guldföremål saknar ägare

ÅMÅL: Inbrottsdrabbade glömmer anmäla stöldgods till polisen

Polisen hittar ganska ofta föremål som de misstänker stulits vid inbrott i Dalsland. Men värdesakerna är inte anmälda stulna.

Dalsland – däribland Åmål – har drabbats hårt av villainbrott i sommar. För några veckor sedan gjordes fyra inbrott under en och samma helg i Åmål. De flesta av inbrotten verkar ha skett i bostadsområden som ligger ganska nära E45.

För några dagar sedan grep polisen några personer i Uddevalla och man misstänker att de varit på stöldräd i Dalsland. Stöldgods hittades, bland annat guldföremål, men polisen har haft svårt att hitta ägare till stöldgodset.

Det visar sig att inbrottsdrabbade ofta missar att höra av sig till polisen med vad som saknas efter inbrottet.

– De anmäler till polisen men när de sedan sammanställt en lista på vad som saknats, en godslista, så skickar de bara informationen till sitt försäkringsbolag, men inte till polisen, säger Hans Frykler, poliskommissarie i Östra Fyrbodal.

– Nyligen tog vi hand om misstänkt stöldgods, guldföremål, som vi inte kan härleda till något inbrott.

Dalsland – däribland Åmål – har drabbats hårt av villainbrott i sommar. För några veckor sedan gjordes fyra inbrott under en och samma helg i Åmål. De flesta av inbrotten verkar ha skett i bostadsområden som ligger ganska nära E45.

För några dagar sedan grep polisen några personer i Uddevalla och man misstänker att de varit på stöldräd i Dalsland. Stöldgods hittades, bland annat guldföremål, men polisen har haft svårt att hitta ägare till stöldgodset.

Det visar sig att inbrottsdrabbade ofta missar att höra av sig till polisen med vad som saknas efter inbrottet.

– De anmäler till polisen men när de sedan sammanställt en lista på vad som saknats, en godslista, så skickar de bara informationen till sitt försäkringsbolag, men inte till polisen, säger Hans Frykler, poliskommissarie i Östra Fyrbodal.

– Nyligen tog vi hand om misstänkt stöldgods, guldföremål, som vi inte kan härleda till något inbrott.