2017-07-13 13:35

2017-07-13 13:45

Intervjukväll med tandläkare

ÅMÅL

På söndag bjuder Syriska kulturföreningen i Åmål och Studieförbundet Vuxenskolan in till intervjukväll i gamla tingshuset. Gästen den här veckan är tandläkaren Hyam Satah som kom till Sverige för tre år sedan. Hon arbetade som tandläkare i arabiska länder i 25 år.

Hyam Satah kommer att informera om ekonomiskt stöd från socialförsäkringen inom tandvård och hur man ska sköta sina tänder så de håller sig friska. Hon kommer också berätta om svårigheterna att få utöva sitt yrke som tandläkare i Sverige och de tvivel arabiska patienter upplever att de har inför att söka sig till Folktandvården.

För intervjun står som vanligt Afaf Kandalft.

Hyam Satah kommer att informera om ekonomiskt stöd från socialförsäkringen inom tandvård och hur man ska sköta sina tänder så de håller sig friska. Hon kommer också berätta om svårigheterna att få utöva sitt yrke som tandläkare i Sverige och de tvivel arabiska patienter upplever att de har inför att söka sig till Folktandvården.

För intervjun står som vanligt Afaf Kandalft.