2017-06-19 10:48

2017-06-19 10:48

Full aktivitet på Not Quite

FENGERSFORS: Boksläpp och två utställningar

Det var full aktivitet på Not Quite i Fengersfors under lördagen med både boksläpp och vernissage.

Isak de Jong, som bor och arbetar i Stockholm, ställer under början av sommaren ut sina teckningar under namnet ”Sur och kramig” i galleriet på Not Quite. De speglar vardagslivet, bitterhet och tragikomik.

Illustrationerna har inspirerats av observationer och samtal han tagit del av under exempelvis promenader och tunnelbaneturer i Stockholm. de Jong får ideér var helst han befinner sig och skriver ner dem i sitt skissblock.

Eva Andreasson, som var en av besökarna, tyckte det var en fin utställning med många tänkvärda ord och bilder.

Boksläpp

I den andra delen av bruksområdet var det bokrelease. Malin Robertson Harén och Lars Andersson Schaar presenterade sin bok ”Karossen – 100 år av arbete”.

Andersson Schaar hälsade alla välkomna och berättade om arbetet med att ta fram material till boken och om den tacksamhet de kände över att ha fått ta del av den sista tiden av arbetarnas vardag i fabriken. I boken skildras nedläggningen av Volvo bussar i Säffle, ur de anställdas perspektiv.

Alla som arbetat på fabriken, och som var på plats under boksläppet, fick ett exemplar av boken, som även fanns till försäljning.

Förutom boken kunde besökarna även beskåda många av de fotografier ur boken som var upphängda längs väggarna.

300 bussar

En av besökarna var Börje Wermstedt, fd marknadschef på Volvo Bussar. Wermstedt tycker bilderna påminner om en härlig tid och han kan känna stämning och tradition genom dem. Han berättade om den blomstrande tid på 1960-1970-talet när tillverkningen av ledbussar var en nyhet – då han sålde 300 bussar till Stockholm på ett bräde.

– Det var ett viktigt företag för orten och många unga människor började sitt yrkesliv på Volvo Bussar, säger Börje Wermstedt.

Två andra besökare, Roger Skog och Fredrik Lindqvist, tyckte det var lite vemodigt att se bilderna som påminde dem om en fin tid och ett tryggt arbete.

Isak de Jong, som bor och arbetar i Stockholm, ställer under början av sommaren ut sina teckningar under namnet ”Sur och kramig” i galleriet på Not Quite. De speglar vardagslivet, bitterhet och tragikomik.

Illustrationerna har inspirerats av observationer och samtal han tagit del av under exempelvis promenader och tunnelbaneturer i Stockholm. de Jong får ideér var helst han befinner sig och skriver ner dem i sitt skissblock.

Eva Andreasson, som var en av besökarna, tyckte det var en fin utställning med många tänkvärda ord och bilder.

Boksläpp

I den andra delen av bruksområdet var det bokrelease. Malin Robertson Harén och Lars Andersson Schaar presenterade sin bok ”Karossen – 100 år av arbete”.

Andersson Schaar hälsade alla välkomna och berättade om arbetet med att ta fram material till boken och om den tacksamhet de kände över att ha fått ta del av den sista tiden av arbetarnas vardag i fabriken. I boken skildras nedläggningen av Volvo bussar i Säffle, ur de anställdas perspektiv.

Alla som arbetat på fabriken, och som var på plats under boksläppet, fick ett exemplar av boken, som även fanns till försäljning.

Förutom boken kunde besökarna även beskåda många av de fotografier ur boken som var upphängda längs väggarna.

300 bussar

En av besökarna var Börje Wermstedt, fd marknadschef på Volvo Bussar. Wermstedt tycker bilderna påminner om en härlig tid och han kan känna stämning och tradition genom dem. Han berättade om den blomstrande tid på 1960-1970-talet när tillverkningen av ledbussar var en nyhet – då han sålde 300 bussar till Stockholm på ett bräde.

– Det var ett viktigt företag för orten och många unga människor började sitt yrkesliv på Volvo Bussar, säger Börje Wermstedt.

Två andra besökare, Roger Skog och Fredrik Lindqvist, tyckte det var lite vemodigt att se bilderna som påminde dem om en fin tid och ett tryggt arbete.

  • Karin Hedborg