2017-05-19 08:30

2017-05-19 08:30

Vandring i vacker miljö

VÄRNEBO/EDSLESKOG: Pilgrimsmarschen i nästa vecka

På Kristi Himmelfärdsdag blir det traditionsenlig pilgrimsmarsch i Dalsland, mellan Värnebo i Tisselskog och Edsleskogs kyrkoruin, där det blir friluftsgudstjänst.

Marschen går genom ett av Dalslands vackraste områden, på den gamla pilgrimsleden märkt med St Olavskorset. Vandrarna går tillsammans i grupp, eller grupper med guide. Deltagarna samlas vid Edsleskogs kyrka och därifrån går buss till startplatsen i Värnebo. De senaste åren har ett 40-tal deltagare genomfört marschen. I mån av plats i bussen kan man få haka på.

Före vandringen startar, hålls en liten betraktelse.

Vandringen går genom häftig terräng och erbjuder vackra vyer. Leden är ganska nyligen röjd och har fått europeisk status som pilgrimsled.

I Säffle blir det pilgrimsmarsch redan denna söndag, på Värmlandsnäs med start på Ekenäs.

Marschen går genom ett av Dalslands vackraste områden, på den gamla pilgrimsleden märkt med St Olavskorset. Vandrarna går tillsammans i grupp, eller grupper med guide. Deltagarna samlas vid Edsleskogs kyrka och därifrån går buss till startplatsen i Värnebo. De senaste åren har ett 40-tal deltagare genomfört marschen. I mån av plats i bussen kan man få haka på.

Före vandringen startar, hålls en liten betraktelse.

Vandringen går genom häftig terräng och erbjuder vackra vyer. Leden är ganska nyligen röjd och har fått europeisk status som pilgrimsled.

I Säffle blir det pilgrimsmarsch redan denna söndag, på Värmlandsnäs med start på Ekenäs.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.