2017-05-19 14:56

2017-05-19 14:56

Samtal med nyanlända

ÅMÅL

För andra söndagen i rad bjuder Syriska kulturföreningen i Åmål den här helgen in till samtalskväll i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i gamla tingshuset i Åmål. Det handlar om intervjuer i aktuella ämnen och arrangemanget vänder sig främst till nyanlända, men är öppet för alla. Samtalen förs på arabiska.

Syriskan Afaf Kandalft står för intervujerna och den här gången träffar hon Kinda Chebab, som är butiksägare i Åmål. Hon kommer från Syrien men bodde senast i Dubai, där hon jobbade på bank, som chef för en avdelning företagsutveckling.

– Jag kommer att prata om hur viktigt det är att integrera sig i det svenska samhället. För de som är intresserade av företagande är det viktigt att lära sig svenska regler om moms och skatter, att studera lagar och affärsjuridk, säger Kinda Chebab.

Intervjuserien ska pågå ytterligare åtta söndagar framöver.

För andra söndagen i rad bjuder Syriska kulturföreningen i Åmål den här helgen in till samtalskväll i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i gamla tingshuset i Åmål. Det handlar om intervjuer i aktuella ämnen och arrangemanget vänder sig främst till nyanlända, men är öppet för alla. Samtalen förs på arabiska.

Syriskan Afaf Kandalft står för intervujerna och den här gången träffar hon Kinda Chebab, som är butiksägare i Åmål. Hon kommer från Syrien men bodde senast i Dubai, där hon jobbade på bank, som chef för en avdelning företagsutveckling.

– Jag kommer att prata om hur viktigt det är att integrera sig i det svenska samhället. För de som är intresserade av företagande är det viktigt att lära sig svenska regler om moms och skatter, att studera lagar och affärsjuridk, säger Kinda Chebab.

Intervjuserien ska pågå ytterligare åtta söndagar framöver.