2017-05-18 08:55

2017-05-18 08:55

Örnäs får egen dag full av aktiviteter

ÅMÅL: Spontanidrottare ska lockas

För att visa Åmålsborna vilka goda möjligheter det faktiskt finns till spontanidrott, motion och rekreation anordnas Örnäsdagen på lördag. Programmet kryllar av roliga prova-på-aktiviteter för nybörjare.

För ett antal år sedan startade Örnäsprojektet med syfte att öka områdets attraktionskraft och därigenom främja folkhälsan. Bland annat har det investerats ganska mycket pengar i allt från frisbeegolfbana och utomhusgym till hälsospår med den omskrivna utsiktsplatsen på Klockarberget.

Ett växande problem

– Förhoppningsvis leder Örnäsdagen till att fler får upp ögonen för vad som finns på området. Grundtanken är att motverka stillasittande, som har blivit ett växande problem både bland äldre och yngre, säger Christer Östholm, ordförande i IFK Åmål.

Totalt kommer det finnas 13 stationer med information och diverse prova-på-aktiviteter. Samtliga stationer är bemannade med åtminstone en instruktör vardera.

IFK Åmål anordnar poängpromenad och servering vid Kamratgården, som är något av ett hjärta för Örnäsprojektet. Men under lördagen är det tennisklubbens byggnad vid utomhusbanorna som utgör navet.

– Vi är absolut inte färdiga med upprustningen av Örnäs ännu. Vi har kontinuerliga möten för att se vad som kan göras för att öka attraktiviteten ytterligare, säger Christer Östholm.

För ett antal år sedan startade Örnäsprojektet med syfte att öka områdets attraktionskraft och därigenom främja folkhälsan. Bland annat har det investerats ganska mycket pengar i allt från frisbeegolfbana och utomhusgym till hälsospår med den omskrivna utsiktsplatsen på Klockarberget.

Ett växande problem

– Förhoppningsvis leder Örnäsdagen till att fler får upp ögonen för vad som finns på området. Grundtanken är att motverka stillasittande, som har blivit ett växande problem både bland äldre och yngre, säger Christer Östholm, ordförande i IFK Åmål.

Totalt kommer det finnas 13 stationer med information och diverse prova-på-aktiviteter. Samtliga stationer är bemannade med åtminstone en instruktör vardera.

IFK Åmål anordnar poängpromenad och servering vid Kamratgården, som är något av ett hjärta för Örnäsprojektet. Men under lördagen är det tennisklubbens byggnad vid utomhusbanorna som utgör navet.

– Vi är absolut inte färdiga med upprustningen av Örnäs ännu. Vi har kontinuerliga möten för att se vad som kan göras för att öka attraktiviteten ytterligare, säger Christer Östholm.