2017-05-18 10:51

2017-05-18 10:51

Körkortet var inte längre giltigt

ÅMÅL

En Bengtsforsbo åtalas misstänkt för olovlig körning efter att han i början av maj stoppats i personbil på länsväg 164 i Åmål utan giltigt körkort.

Åklagaren föreslår ett straff på 30 dagsböter, totalt 1 500 kronor.

I bevisningen finns folkbokföringsuppgifter. Ett körkort från ett land utanför EES-området är inte längre giltigt i Sverige om körkortsinnehavaren har varit folkbokförd här i mer än ett år, utan då måste personen ta nytt, svenskt körkort. Undantag finns för Schweiz och Japan.

Åklagaren föreslår ett straff på 30 dagsböter, totalt 1 500 kronor.

I bevisningen finns folkbokföringsuppgifter. Ett körkort från ett land utanför EES-området är inte längre giltigt i Sverige om körkortsinnehavaren har varit folkbokförd här i mer än ett år, utan då måste personen ta nytt, svenskt körkort. Undantag finns för Schweiz och Japan.