2017-04-21 13:34

2017-04-21 13:34

Tågsläpp vid Åmåls lokstallar

ÅMÅL: Festligheter över hela landet.

För sjunde året I rad arrangeras tågsläpp hos Järnvägsföreningar över hela Sverige. Tillsammans med 21 systerföreningar håller JÅÅJ öppet hus.

På söndagseftermiddagen. blir det tågsläpp i Åmål och hela Museisverige. Hos JÅÅJ blir det familjedag med mycket på programmet: Så klart visning av ånglok, tipspromenad, lotterier, fiskdamm och underhållning.

Men besökare får också chansen att testa på att köra lok, en Deutz 56809, kallad Pelle. Det är ett mindre diesellok som tidigare tjänstgjort på Billerud AB, men som sedan 1985 tillhör JÅÅJ. Besäkare kan prova på att vara rallare och man kan få testa att cykla dressin.

Restaruangvagnen, som Gustav V använde för lunch på sin jaktresa till Halle- och Hunneberg 1948, är öppen. Inredningen finns kvar i original.

På söndagseftermiddagen. blir det tågsläpp i Åmål och hela Museisverige. Hos JÅÅJ blir det familjedag med mycket på programmet: Så klart visning av ånglok, tipspromenad, lotterier, fiskdamm och underhållning.

Men besökare får också chansen att testa på att köra lok, en Deutz 56809, kallad Pelle. Det är ett mindre diesellok som tidigare tjänstgjort på Billerud AB, men som sedan 1985 tillhör JÅÅJ. Besäkare kan prova på att vara rallare och man kan få testa att cykla dressin.

Restaruangvagnen, som Gustav V använde för lunch på sin jaktresa till Halle- och Hunneberg 1948, är öppen. Inredningen finns kvar i original.