2017-03-17 18:37

2017-03-17 18:37

Galafesten får vänta till Åmålspremiären

ÅMÅL: Långfilmen "Kall" visas på filmfestivalen på söndag

Åmålsfilmen ”Kall” har premiär på Filmfestival på Dal på Odéonbiografen i Bengtsfors i morgon, söndag. Filmteamet med bland andra regissören Anton Karlsson från Mo och fotografen Jakob Edvinsson från Åmål finns på plats, berättar om filmen och svarar på frågor.
Själva galafesten får emellertid vänta till Åmålsvisningen nästa helg.

Åmålskillarna Anton Karlsson och Jakob Edvinsson som tagit steget från Youtube-sketcher till färdig långfilm, finns båda på plats på Odéon i morgon för att se filmen på stor duk. Anton Karlsson, som förutom att vara regissör, även skrivit manus och producerat, och fotografen Jakob Edvinsson kommer vid sin sida även ha huvudrollsinnehavaren Julia Mällroth, ljudteknikern Sam Olsson och eventuellt någon eller några fler ur filmteamet.

Blir frågestund

– Vi kommer att berätta om processen och hur man gör film på i princip ingen budget. Sedan svarar vi på frågor om det är någon som undrar något, säger Anton Karlsson.

Han är inte nervös för premiärvisningen, utan tycker att teamet har koll på läget. Eftersom visningen sker under filmfestivalens vingar, har han ingen koll på biljettförsäljningen. Nästa lördag är det planerat för ytterligare en visning i Åmål. Den är tänkt att bli mer spektakulär. Först då blir det galapremiär, med röd matta, bubbel och fest för alla som varit med i filminspelningen.

– Ingen av skådespelarna har sett filmen än, så i Åmål blir det premiär för dem.

Kommer mamma och pappa till premiären i Bengtsfors nu på söndag?

– Ja, de ska se filmen båda helgerna, skrattar Anton Karlsson.

Framöver väntar en hel del efterarbete, som att kontakta filmfestivaler för visningar och att få filmen så distribuerad som möjligt.

– Det känns riktigt bra att filmen är klar. Men konstigt, säger Anton Karlsson.

På Youtube finns sedan en tid en trailer för filmen publicerad. I den kan man se PD:s i sammanhanget lilla bidrag till rekvisitan.

Åmålskillarna Anton Karlsson och Jakob Edvinsson som tagit steget från Youtube-sketcher till färdig långfilm, finns båda på plats på Odéon i morgon för att se filmen på stor duk. Anton Karlsson, som förutom att vara regissör, även skrivit manus och producerat, och fotografen Jakob Edvinsson kommer vid sin sida även ha huvudrollsinnehavaren Julia Mällroth, ljudteknikern Sam Olsson och eventuellt någon eller några fler ur filmteamet.

Blir frågestund

– Vi kommer att berätta om processen och hur man gör film på i princip ingen budget. Sedan svarar vi på frågor om det är någon som undrar något, säger Anton Karlsson.

Han är inte nervös för premiärvisningen, utan tycker att teamet har koll på läget. Eftersom visningen sker under filmfestivalens vingar, har han ingen koll på biljettförsäljningen. Nästa lördag är det planerat för ytterligare en visning i Åmål. Den är tänkt att bli mer spektakulär. Först då blir det galapremiär, med röd matta, bubbel och fest för alla som varit med i filminspelningen.

– Ingen av skådespelarna har sett filmen än, så i Åmål blir det premiär för dem.

Kommer mamma och pappa till premiären i Bengtsfors nu på söndag?

– Ja, de ska se filmen båda helgerna, skrattar Anton Karlsson.

Framöver väntar en hel del efterarbete, som att kontakta filmfestivaler för visningar och att få filmen så distribuerad som möjligt.

– Det känns riktigt bra att filmen är klar. Men konstigt, säger Anton Karlsson.

På Youtube finns sedan en tid en trailer för filmen publicerad. I den kan man se PD:s i sammanhanget lilla bidrag till rekvisitan.