2017-03-15 11:34

2017-03-15 11:34

Livaktiga Åmåls manskör skriker efter tenorer

ÅMÅL: Repeterar snart inför ny Valborg

110-åriga Åmåls manskör är faktiskt en av de livaktigaste i Sverige. Fast tenorer behövs alltid.
Snart är det Valborg!

Som vanligt så här års ropar Åmåls manskör desperat efter tenorer. Den som är tenor och kan tänka sig ställa upp har till den 27 mars på sig. Då börjar vårens repetitioner.

Många av körens medlemmar har varit med ett tag men om man ser till Sverige som helhet så har faktiskt Åmål en av de livaktigaste. Ett 30 medlemmar sjunger och det har skett en viss föryngring de senaste åren.

I år firar Åmåls manskör lite extra, i och med att det är 110-årsjubileum. I samband med festligheterna kommer två trotjänare att väljas in som hedersmedlemmar, nämligen Sture Johansson och Bengt Sjögren.

Som vanligt är ju Valborgsfirandet årets höjdpunkt för Åmåls manskör.

Som vanligt så här års ropar Åmåls manskör desperat efter tenorer. Den som är tenor och kan tänka sig ställa upp har till den 27 mars på sig. Då börjar vårens repetitioner.

Många av körens medlemmar har varit med ett tag men om man ser till Sverige som helhet så har faktiskt Åmål en av de livaktigaste. Ett 30 medlemmar sjunger och det har skett en viss föryngring de senaste åren.

I år firar Åmåls manskör lite extra, i och med att det är 110-årsjubileum. I samband med festligheterna kommer två trotjänare att väljas in som hedersmedlemmar, nämligen Sture Johansson och Bengt Sjögren.

Som vanligt är ju Valborgsfirandet årets höjdpunkt för Åmåls manskör.