2016-11-24 13:25

2016-11-24 13:25

Kyrkkörernas adventskonsert i Åmåls kyrka

ÅMÅL: Hundra sångare tar ton

På söndagskvällen ger församlingens körer sin traditionella adventskonsert i Åmåls kyrka.
– Det finns tre sånger som alltid måste vara med, sedan fyller vi på med olika material från år till år, säger dirigenten Johanna Friberg.

Sammanlagt omkring hundra sångare medverkar i konserten, från barnkören Kyrkans änglar till diverse musikglada seniorer. Tillsammans siktar de på att skapa överskölja publiken med härlig toner i väntan på vinterns stora högtidsdagar.

Välbekant form

– Upplägget är alltid det samma, säger Johanna Friberg, som har även den här gången kommer att dirigera deltagarna genom tre obligatoriska klassiker: ”Hossiana, Davids son”, ”Dotter Sion” och ”Advent”, av kompositören Otto Olsson. Däremellan bjuds det både på väntade och lite mer överraskande låtval.

– Jag kan utlova riktigt mycket adventsstämning, trots den icke existerande snön. För någon sådan lär väl inte hinna falla innan söndag, säger Friberg.

Sammanlagt omkring hundra sångare medverkar i konserten, från barnkören Kyrkans änglar till diverse musikglada seniorer. Tillsammans siktar de på att skapa överskölja publiken med härlig toner i väntan på vinterns stora högtidsdagar.

Välbekant form

– Upplägget är alltid det samma, säger Johanna Friberg, som har även den här gången kommer att dirigera deltagarna genom tre obligatoriska klassiker: ”Hossiana, Davids son”, ”Dotter Sion” och ”Advent”, av kompositören Otto Olsson. Däremellan bjuds det både på väntade och lite mer överraskande låtval.

– Jag kan utlova riktigt mycket adventsstämning, trots den icke existerande snön. För någon sådan lär väl inte hinna falla innan söndag, säger Friberg.