2016-11-24 12:25

2016-11-24 12:25

Iggy Pop på bioduken i Åmål

ÅMÅL: Stooges-dokumentär på Saga-bion

På söndag visas på Sagabion i Åmål Gimme Danger, som är en dokumentär om det legendariska bandet The Stooges, med Iggy Oppo

1967 grundades vad som skulle komma att bli ett av pophistoriens absolut viktigaste band: The Stooges. Den eviga symbolen för garagerockens genomslag och punkens födelse, och med karismatiske sångaren Iggy Pop som blivit ett av de största namnen inom populärkultur oavsett konstform eller genre.

I prisbelönte regissören Jim Jarmuschs (Broken Flowers, Down by Law) Gimme Danger djupdyks det i bandets historia, och ger en intrikat inblick i ett extraordinärt musikfenomen. Filmen är Jarmuschs första dokumentär sen Year of the Horse, där han avhandlade Neil Young and Crazy Horses motsvarande storhet.

Ett kärleksbrev till The Stooges har Jim Jarmusch kallat sin film som visas på Sagabion i Åmål på söndag. Filmen visas utan svensk text.

Det blir en helkväll tillägnad det legendariska rockbandet The Stooges, där vi på bioduken får följa med bandet tillbaka till slutet av 60- och början av 70-talet.

1967 grundades vad som skulle komma att bli ett av pophistoriens absolut viktigaste band: The Stooges. Den eviga symbolen för garagerockens genomslag och punkens födelse, och med karismatiske sångaren Iggy Pop som blivit ett av de största namnen inom populärkultur oavsett konstform eller genre.

I prisbelönte regissören Jim Jarmuschs (Broken Flowers, Down by Law) Gimme Danger djupdyks det i bandets historia, och ger en intrikat inblick i ett extraordinärt musikfenomen. Filmen är Jarmuschs första dokumentär sen Year of the Horse, där han avhandlade Neil Young and Crazy Horses motsvarande storhet.

Ett kärleksbrev till The Stooges har Jim Jarmusch kallat sin film som visas på Sagabion i Åmål på söndag. Filmen visas utan svensk text.

Det blir en helkväll tillägnad det legendariska rockbandet The Stooges, där vi på bioduken får följa med bandet tillbaka till slutet av 60- och början av 70-talet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.