2016-11-24 16:48

2016-11-24 16:48

IFK Åmål håller julmarknad på torget

ÅMÅL: Grisens vikt är alltid intressant

Tombolabodar, glöggdoft och grisgissning är de sedvanliga hörnstenarna när IFK Åmål håller sin traditionella julmarknad på torget under söndagseftermiddagen.

Vanligtvis brukar marknadsplatser vid den här tiden på året krylla av handgjorda tomtegubbar och hemmalagade delikatesser för julbordet. Men IFK Åmål väljer att gå sin egen väg med ett utbud bestående av tre stycken tombolor, nygrillad korv, värmande glögg och grisgissning. Det sistnämnda inslaget har funnits med sedan 1958 och brukar alltid vara marknadens största publikdragare.

De lokala scouterna är också på plats för att sälja sina klassiska havrekärvar. Kanske ett tidigt julklappstips för småfåglarna hemma i trädgården?

Innan marknaden startar tänds även årets torggran. Trädet i fråga mäter cirka 15 meter i höjd, är pyntat med röda hjärtan och har hämtats från en tomt på Nygårdsvägen. Direkt efter tändningen vankas det dans kring granen för både barn och vuxna.

Vanligtvis brukar marknadsplatser vid den här tiden på året krylla av handgjorda tomtegubbar och hemmalagade delikatesser för julbordet. Men IFK Åmål väljer att gå sin egen väg med ett utbud bestående av tre stycken tombolor, nygrillad korv, värmande glögg och grisgissning. Det sistnämnda inslaget har funnits med sedan 1958 och brukar alltid vara marknadens största publikdragare.

De lokala scouterna är också på plats för att sälja sina klassiska havrekärvar. Kanske ett tidigt julklappstips för småfåglarna hemma i trädgården?

Innan marknaden startar tänds även årets torggran. Trädet i fråga mäter cirka 15 meter i höjd, är pyntat med röda hjärtan och har hämtats från en tomt på Nygårdsvägen. Direkt efter tändningen vankas det dans kring granen för både barn och vuxna.