2016-11-04 14:54

2016-11-04 14:54

Många vill hellre koppla upp än av

ÅMÅL: Föreläsning om bristen på sömn

På tisdag kväll blir det föreläsning, ”Hellre uppkopplad än avkopplad”, med livsstilspedagogen Anna Nygren, i Kalbergsgymnasiets aula.

I Åmål fortsätter föreläsningsserien på temat hälsa. På tisdag i nästa vecka är ämnet sömnbrist, kopplad till vår användning av elektroniska prylar.

Många av dagens barn och unga sover för lite och sitter mycket framför dator och mobil. Detta får konsekvenser som visar sig på olika sätt, inte minst i skolan.

Trötthet, koncentrationssvårigheter och bristande kost- och motionsvanor är några av konsekvenserna av ständig uppkoppling och sömnbrist, enligt föreläsaren Anna Nygren. Med goda levnadsvanor mår man bättre och presterar bättre i skolan, det hänger ihop.

Anna Nygren förklarar hur det funkar i kroppen och hjärnan när man får för lite sömn och spenderar för mycket tid vid dator, tv och med mobiler. Hon ger också tips om hur man som förälder kan hjälpa sina barn till god livsstilsvanor.

Bakom föreläsningen står folkhälsan i Åmål, Åmåls kulturhus och Studieförbundet Vuxenskolan.

I Åmål fortsätter föreläsningsserien på temat hälsa. På tisdag i nästa vecka är ämnet sömnbrist, kopplad till vår användning av elektroniska prylar.

Många av dagens barn och unga sover för lite och sitter mycket framför dator och mobil. Detta får konsekvenser som visar sig på olika sätt, inte minst i skolan.

Trötthet, koncentrationssvårigheter och bristande kost- och motionsvanor är några av konsekvenserna av ständig uppkoppling och sömnbrist, enligt föreläsaren Anna Nygren. Med goda levnadsvanor mår man bättre och presterar bättre i skolan, det hänger ihop.

Anna Nygren förklarar hur det funkar i kroppen och hjärnan när man får för lite sömn och spenderar för mycket tid vid dator, tv och med mobiler. Hon ger också tips om hur man som förälder kan hjälpa sina barn till god livsstilsvanor.

Bakom föreläsningen står folkhälsan i Åmål, Åmåls kulturhus och Studieförbundet Vuxenskolan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.