2016-10-12 13:42

2016-10-12 13:42

Mycket att se om ögonen är öppna

ÅMÅL: Höstmarknad fyller centrum

Godis, blommor, leksaker och heliumballonger sätter färg på Åmål under lördagens höstmarknad.
– Vi vill ha strålande väder och mycket folk. Då blir knallarna glada, säger arrangörsgruppens Marita Gillberg.

Om sanningen ska fram så var det väl ganska länge sedan nu som de traditionella höst- och vårmarknaderna i Åmål lockade massorna med sitt varuutbud. Visst finns det fortfarande en hel del roliga och prisvärda fyndlägen, men de flesta besökarna nöjer sig med att ta del av folkfesten som uppstår när Kungsgatan och Torggatan fylls av knallar.

Uppemot 100 knallar

– Vi räknar med att få hit 80–100 försäljare, men det är svårt att veta på förhand exakt hur många som kommer, säger Marita Gillberg, på IFK Åmåls kansli.

Höjdpunkten för barnen är alltid det lilla mobila tivolit som brukar parkera mitt på torget. Där går det både att köpa lotter och få sig en åktur i makligt tempo, men mest skratt brukar höras från luftslottet.

I samband med marknaden är Kungsgatan och Torggatan avstängd för biltrafik från klockan 19 på fredagskvällen och 24 timmar framåt. Trafiken leds under tiden via Lunnegatan.

Om sanningen ska fram så var det väl ganska länge sedan nu som de traditionella höst- och vårmarknaderna i Åmål lockade massorna med sitt varuutbud. Visst finns det fortfarande en hel del roliga och prisvärda fyndlägen, men de flesta besökarna nöjer sig med att ta del av folkfesten som uppstår när Kungsgatan och Torggatan fylls av knallar.

Uppemot 100 knallar

– Vi räknar med att få hit 80–100 försäljare, men det är svårt att veta på förhand exakt hur många som kommer, säger Marita Gillberg, på IFK Åmåls kansli.

Höjdpunkten för barnen är alltid det lilla mobila tivolit som brukar parkera mitt på torget. Där går det både att köpa lotter och få sig en åktur i makligt tempo, men mest skratt brukar höras från luftslottet.

I samband med marknaden är Kungsgatan och Torggatan avstängd för biltrafik från klockan 19 på fredagskvällen och 24 timmar framåt. Trafiken leds under tiden via Lunnegatan.