2016-10-09 17:06

2016-10-09 17:06

Fika, fynd och gåvopåsar i Folkets hus

FENGERSFORS: Lyckad tjejkväll med 200 besökare på premiären

För första gången anordnades det en tjejkväll i Fengersfors Folkets hus på torsdagskvällen. Arrangörerna är mer än nöjda med uppslutningen.

– Klockan 19, då vi hade lottdragning, fanns det cirka 80 personer i lokalen. Men totalt sett kom det nog dubbelt så många besökare, säger Fengersforsbon Karin Hedborg, som arrangerade tjejkvällen tillsammans med kompisen Marinette Lindberg.

Tanken är att evenemanget ska bli en tradition.

– Nästa gång är vi sugna på att ha lite mer aktiviteter, men jag vet inte vad det skulle kunna vara än, säger Hedborg.

Premiärprogrammet var i det närmaste en karbonkopia av de återkommande barnloppisarna som brukar hållas i Folkets hus. De enda skillnaderna var att samtliga saker den här gången riktade sig till kvinnor och att alla besökare hade möjlighet att kamma hem tjejiga gåvopåsar, så kallade goodiebags.

– Alla som ville fick skriva upp sig på en lista när de kom, sedan slumpade vi fram vinnare med hjälp av ett dataprogram, berättar Karin Hedborg.

I påsarna fanns exempelvis godis och andra småattiraljer.

Hos försäljarna gick det framför allt att fynda kläder, väskor, skor och smycken. Medan vissa besökare passade på att förse sig med nya vinterjackor, så var det andra som nöjde sig med en slät kopp fika och umgänge i kaféet.

– Klockan 19, då vi hade lottdragning, fanns det cirka 80 personer i lokalen. Men totalt sett kom det nog dubbelt så många besökare, säger Fengersforsbon Karin Hedborg, som arrangerade tjejkvällen tillsammans med kompisen Marinette Lindberg.

Tanken är att evenemanget ska bli en tradition.

– Nästa gång är vi sugna på att ha lite mer aktiviteter, men jag vet inte vad det skulle kunna vara än, säger Hedborg.

Premiärprogrammet var i det närmaste en karbonkopia av de återkommande barnloppisarna som brukar hållas i Folkets hus. De enda skillnaderna var att samtliga saker den här gången riktade sig till kvinnor och att alla besökare hade möjlighet att kamma hem tjejiga gåvopåsar, så kallade goodiebags.

– Alla som ville fick skriva upp sig på en lista när de kom, sedan slumpade vi fram vinnare med hjälp av ett dataprogram, berättar Karin Hedborg.

I påsarna fanns exempelvis godis och andra småattiraljer.

Hos försäljarna gick det framför allt att fynda kläder, väskor, skor och smycken. Medan vissa besökare passade på att förse sig med nya vinterjackor, så var det andra som nöjde sig med en slät kopp fika och umgänge i kaféet.