2016-10-07 10:56

2016-10-07 10:56

Volontärer gästade Rotary i Grythyttan

ÅMÅL: Sverigeberöm och pianokonsert

Åmåls nuvarande EVS-volontärer från Frankrike, Georgien och Albanien stod för underhållningen vid Rotary-Grythyttans lunchmöte förra torsdagen. Först blev det prat, sedan konsert.

Rotarymötet hölls på Grythyttans gästgiveri. Där fick EVS-volontärerna georgiern Bachana Mikaia, fransyskan Oceane Boisseau och albanskan Manuela Prifi berätta om sina upplevelser från Åmål. En gemensam förklaring till varför de valt att tillbringa ett projektår just i Sverige är vårt samhällssystem, vilket upplevs som progressivt, exempelvis i fråga om jämställdhet.

Gränslös musik

Lite senare samma torsdagskväll gav Bachana Mikaia en uppskattad pianokonsert i Grythyttans kyrka. Titeln för konserten var ”Musik utan gränser” och bestod av kompositioner från flera länder, både klassiker och lite mer moderna stycken. Som avslutning framfördes en helt instrumental version av Abbas ”The winner takes it all”.

EVS är ett EU-finansierat projekt som syftar till att skapa förståelse mellan europeiska ungdomar.

Rotarymötet hölls på Grythyttans gästgiveri. Där fick EVS-volontärerna georgiern Bachana Mikaia, fransyskan Oceane Boisseau och albanskan Manuela Prifi berätta om sina upplevelser från Åmål. En gemensam förklaring till varför de valt att tillbringa ett projektår just i Sverige är vårt samhällssystem, vilket upplevs som progressivt, exempelvis i fråga om jämställdhet.

Gränslös musik

Lite senare samma torsdagskväll gav Bachana Mikaia en uppskattad pianokonsert i Grythyttans kyrka. Titeln för konserten var ”Musik utan gränser” och bestod av kompositioner från flera länder, både klassiker och lite mer moderna stycken. Som avslutning framfördes en helt instrumental version av Abbas ”The winner takes it all”.

EVS är ett EU-finansierat projekt som syftar till att skapa förståelse mellan europeiska ungdomar.