2016-10-03 16:55

2016-10-03 16:57

Näst bästa Världens barn-galan i Åmål

ÅMÅL: Närmare 31 000 kronor blev resultatet av insamlingskvällen

Väldens barn-galan på Karlbergsteatern i lördags samlade in närmare 31 000 kronor. Det är den näst högsta summan någonsin.
Lokala musiker, sångare och dansare bjöd på en helkväll. Oannonserat dök också Hanna Löwenborg upp för att sjunga. Idol-Hanna fick skriva autografer.

Det var en musikalisk helkväll där Åmåls förmågor och talanger bjöd på underhållning för att samla in pengar till Världens barn-kampanjen som är i slutspurt inför den stora tv-galan till helgen.

Frivilliga från föreningar och kyrkor hjälpte till att grilla korv, sälja lotter och langa bullar och kaffe, allt för att få in så mycket pengar som möjligt. Det togs både in- och utträde, om än inte obligatoriskt.

Publiken gjorde också sitt. Uppskattningsvis närmare 200 åhörare, inklusive barn och medverkande, fanns på plats och totalt skänkte de närmare 31 000 kronor. En felräkning gjorde att en ännu högre siffra delgavs publiken på plats, men även med den lägre siffran är insamlingsresultatet från Världens barn-galan cirka 5 000 kronor högre än i fjol och det näst högsta hittills.

Många genre

Musikskolan ansvarade på nytt för en stor del av programmet på Världens barn-galan, men här fanns såväl söta knattar som rutinerade pensionärer på scenen och kvällen bjöd på musikaliska uppträdanden av alla de slag, i olika genrer. Konferencier Bente Hjelm lyckades knyta samman det hela.

Oannonserat dök också Hanna Löwenborg upp för att sjunga den låt hon framförde vid Idol-audition, ”Precious little girl”. Tv-framträdandena har gett henne en ny fan-skara här hemma i Åmål och hennes autografskrivande efter showen väckte stor lycka. Hanna Löwenborg har också lovat att besöka en skolklass med hängivna beundrare.

Många sånger under kvällen handlade om fred och frihet och alltihop avslutades med en final där en stor del av de medverkande samlades på scenen för ”We are the world”.

De minsta barnen som alla uppträdde i första akten, hade då emellertid redan tagit kvällen och åkt hem med sina familjer. Publiken krympte överlag något efter paus.

Vill klättra mer

Åmål nästan dubblade sitt insamlingsresultat i fjol jämfört dem året dessförinnan och med 7,33 kronor skänkt per invånare hamnade Åmål på plats 94 i kommunkampen, av totalt 290 kommuner – en minst sagt rejäl klättring mot tidigare år.

Målet är emellertid att fortsätta klättra och att samla in mer pengar i år och ifjol. Världens barn-galans 31 000 kronor innebär att insamlingskommittén redan är en god bit på väg.

På lördagen var det också premiär för bössinsamlingen på Åmåls gator och den kommer att pågå under veckan, fram till tv-galan.

Det var en musikalisk helkväll där Åmåls förmågor och talanger bjöd på underhållning för att samla in pengar till Världens barn-kampanjen som är i slutspurt inför den stora tv-galan till helgen.

Frivilliga från föreningar och kyrkor hjälpte till att grilla korv, sälja lotter och langa bullar och kaffe, allt för att få in så mycket pengar som möjligt. Det togs både in- och utträde, om än inte obligatoriskt.

Publiken gjorde också sitt. Uppskattningsvis närmare 200 åhörare, inklusive barn och medverkande, fanns på plats och totalt skänkte de närmare 31 000 kronor. En felräkning gjorde att en ännu högre siffra delgavs publiken på plats, men även med den lägre siffran är insamlingsresultatet från Världens barn-galan cirka 5 000 kronor högre än i fjol och det näst högsta hittills.

Många genre

Musikskolan ansvarade på nytt för en stor del av programmet på Världens barn-galan, men här fanns såväl söta knattar som rutinerade pensionärer på scenen och kvällen bjöd på musikaliska uppträdanden av alla de slag, i olika genrer. Konferencier Bente Hjelm lyckades knyta samman det hela.

Oannonserat dök också Hanna Löwenborg upp för att sjunga den låt hon framförde vid Idol-audition, ”Precious little girl”. Tv-framträdandena har gett henne en ny fan-skara här hemma i Åmål och hennes autografskrivande efter showen väckte stor lycka. Hanna Löwenborg har också lovat att besöka en skolklass med hängivna beundrare.

Många sånger under kvällen handlade om fred och frihet och alltihop avslutades med en final där en stor del av de medverkande samlades på scenen för ”We are the world”.

De minsta barnen som alla uppträdde i första akten, hade då emellertid redan tagit kvällen och åkt hem med sina familjer. Publiken krympte överlag något efter paus.

Vill klättra mer

Åmål nästan dubblade sitt insamlingsresultat i fjol jämfört dem året dessförinnan och med 7,33 kronor skänkt per invånare hamnade Åmål på plats 94 i kommunkampen, av totalt 290 kommuner – en minst sagt rejäl klättring mot tidigare år.

Målet är emellertid att fortsätta klättra och att samla in mer pengar i år och ifjol. Världens barn-galans 31 000 kronor innebär att insamlingskommittén redan är en god bit på väg.

På lördagen var det också premiär för bössinsamlingen på Åmåls gator och den kommer att pågå under veckan, fram till tv-galan.