2016-09-30 11:23

2016-09-30 11:23

Hulta halkade ner i jämn tabell

ÅMÅL: Kommer att hänga på sista matchen

Lag Hulta från Åmål åkte förra helgen till Göteborg för att försvara sin ledning i bridgeallsvenskans division 2 västra. Efter en seger och tre förluster är nu målsättningen inför sista omgången att undvika nedflyttning till division 3.

Lag Hulta från Åmåls bridgesällskap hade vunnit alla tre matcher i första omgången och åkte som serieledare till Göteborg för att spela andra omgången.

Där blev det dock tuffare. Laget halkade ner till fjärde plats och målsättningen är att hänga kvar i division 2.

Den tredje och sista omgången spelas i Göteborg helgen 29–30 oktober. Serien är så jämn att allt troligtvis kommer att avgöras i den sista matchen. Det skiljer endast 15 poäng mellan plats fyra och plats tio i tabellen och det är fyra lag som åker ur.

Åmåls lag Hulta, där Pontus Karlsson, Torbjörn Olsson, Örjan Sjöberg, Markus Hedström och Per Schullström ingår, inledde andra omgången med två förluster. Först mot Kungshamn med 16–4 och sedan mot Vänersborg med 15–5.

Därefter kopplade Hulta greppet direkt mot Vårgårda. När lagen bröt vid tiotiden på lördagskvällen stod det i halvlek 12–8 till Åmålslaget. Det bra spelet fortsatte sedan i andra halvlek och Hulta drygade ut ledningen till 16–4.

I sista matchen, mot Onsdagsklubben från Göteborg, blev det storförlust: 20–0.

– Här blev det mesta fel men motståndarna spelade riktigt bra och hade dessutom turen med en del beslut på sin sida, rapporterar Per Schullström från Åmålslaget.

Det finns fyra division 2-serier i bridgeallsvenskan, med tolv lag i varje. Segrarna i division 2 flyttas upp till elitserien. Nytt för i år är beräkningen, där den internationella skalan där man spelar om 20 poäng har antagits.

Lag Hulta från Åmåls bridgesällskap hade vunnit alla tre matcher i första omgången och åkte som serieledare till Göteborg för att spela andra omgången.

Där blev det dock tuffare. Laget halkade ner till fjärde plats och målsättningen är att hänga kvar i division 2.

Den tredje och sista omgången spelas i Göteborg helgen 29–30 oktober. Serien är så jämn att allt troligtvis kommer att avgöras i den sista matchen. Det skiljer endast 15 poäng mellan plats fyra och plats tio i tabellen och det är fyra lag som åker ur.

Åmåls lag Hulta, där Pontus Karlsson, Torbjörn Olsson, Örjan Sjöberg, Markus Hedström och Per Schullström ingår, inledde andra omgången med två förluster. Först mot Kungshamn med 16–4 och sedan mot Vänersborg med 15–5.

Därefter kopplade Hulta greppet direkt mot Vårgårda. När lagen bröt vid tiotiden på lördagskvällen stod det i halvlek 12–8 till Åmålslaget. Det bra spelet fortsatte sedan i andra halvlek och Hulta drygade ut ledningen till 16–4.

I sista matchen, mot Onsdagsklubben från Göteborg, blev det storförlust: 20–0.

– Här blev det mesta fel men motståndarna spelade riktigt bra och hade dessutom turen med en del beslut på sin sida, rapporterar Per Schullström från Åmålslaget.

Det finns fyra division 2-serier i bridgeallsvenskan, med tolv lag i varje. Segrarna i division 2 flyttas upp till elitserien. Nytt för i år är beräkningen, där den internationella skalan där man spelar om 20 poäng har antagits.