2016-09-22 16:25

2016-09-22 16:25

Brukets godaste försvarar Åmåls färger på Matfest

FENGERSFORS: Ett av 200 besöksmål i Västsverige

Närmare 200 producenter, förädlare, gårdsbutiker och andra smakfulla besöksmål i Västsverige slår upp portarna i dag, lördag, då det vankas Matfest i Västsverige. Fengersforsbageriet Brukets godaste representerar ensamt Åmåls kommun.

Det är tredje året i rad som organisationen Lokalproducerat i Väst anordnar manifestationen Matfest. Syftet är att visa hur många delikatesser man kan få tag på i Västra Götaland.

Vedugnsbageriet Brukets godaste har varit med ända sedan början och är som vanligt det enda markerade besöksmålet i Åmåls kommun under lördagens evenemang. Dagen till ära får bagarna även sällskap inne hos sig av representanter från Hansens kafferosteri samt Fridas bär- och fruktförädling.

Bengtsfors kommun representeras av Baldersnäs herrgård och Stenebygrytan, medan Mellerud har fått med Håveruds rökeri och Lantligt anno 1785.

Det är tredje året i rad som organisationen Lokalproducerat i Väst anordnar manifestationen Matfest. Syftet är att visa hur många delikatesser man kan få tag på i Västra Götaland.

Vedugnsbageriet Brukets godaste har varit med ända sedan början och är som vanligt det enda markerade besöksmålet i Åmåls kommun under lördagens evenemang. Dagen till ära får bagarna även sällskap inne hos sig av representanter från Hansens kafferosteri samt Fridas bär- och fruktförädling.

Bengtsfors kommun representeras av Baldersnäs herrgård och Stenebygrytan, medan Mellerud har fått med Håveruds rökeri och Lantligt anno 1785.